#224 Life Less Ordinary

Aurinkolasit silmille ja jalalla koreasti.Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Life Is Art, You Wonder, Sunny Season, Acid, Move On
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
9.0

Jos Big Wave Ridersin debyyttikokopitkä olisi syötävää, se olisi yhtä kuin mansikat. Ei ehkä kermavaahdolla, mutta jollain pienesti suolaisella höystettynä, kenties pistaasipähkinöillä. Kyllä, mansikoita pistaasipähkinöillä. Täydellistä kesäruokaa.

Kesään levy on tarkoitettukin. Rennot mutta napakat rytmit, poikamaiset stemmat, kitaroiden ja syntikoiden helmeilevä liitto - kaikki on paikallaan. Mikään ei kuitenkaan olisi mitään ilman toimivia melodioita. Se on vähän kuin olisi niitä pähkinöitä ilman mansikoita - pohja puuttuisi. Pelkillä mausteilla kun ei tee mitään. Mausteitakin tosin riittää aina auringonpaisteesta mansevaikutteiseen rokkenrolliin kaikuineen ja laiskanomaisine lauluosuuksineen. Biitsille lätty on kaikesta huolimatta aivan liian melankolinen (ellei satu potemaan krapulaa). Kesäiseen kaupunkiin se taas sopii kuin nakutettu. Ehkei Tukholmaan tai San Franciscoon, mutta Brittein saaret osuvat jo lähemmäs. 

Toki ajoittain Tepon vokaaleista tai artikuloimisesta löytyy korjattavaa tai pieniä ärsytyksen aiheita, mutta tietynlainen naiivius ja reteä autotallimeno kuuluu asiaan. Puhki kiillottaminen ei palvelisi ketään. Silti lauluun kaipaisi enemmän nyansseja. Lisäksi materiaalin pieni tasaisuus vetää suupieliä aavistuksen viivaksi. Jokaisessa raidassa on potentiaalia äärimmäisyyksiin, mutta yhdessä ne eivät nosta tarpeeksi toisiaan ylöspäin. 

Castle In The Wind on enemmän perinteisen, tanssittavan indie popin puolella, kun taas Acidin poljento vie ajoittain kauas menneille vuosikymmenille, ajoittain taas vähän lähemmäs edellisen vuosituhannen loppukymmenykselle. Vaikutteitahan bändiltä toki löytyy, mutta yksikään niistä ei paista ikävästi läpi. Move Onin letkeä bassolaini ja pirskahtelevat kitarat saavat seuraa pienestä säröstä, ja biisi muodostuu koko levyn lemppariraidaksi. Kokonaisuutena loistava paketti, josta on hyvä ponnistaa kohti jotain vielä suurempaa.


Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.