#223 The Royal Concept

Ruotsista löytyi potentiaalisen kuuloiset kitararock-aivot Levyn huumaavuus
7.5

Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Gimme Twice, Goldrushed
Löytyykö levyhyllystä: Ei

Ruotsalaisesta The Royal Conceptista tulemme varmasti kuulemaan vielä tulevaisuudessa. Bändi ei ole vielä yhtään kokopitkää toistaiseksi julkaissut, mutta yhtye kiertää jo tälläkin hetkellä täyttähäkää Amerikkaa, sai tungettua itsensä uudelle Fifa-soundtrackille ja allekirjoitti levysopparinkin kesällä maineikkaan Lava Recordsin kanssa.


En yhtään ihmettele, että bändin ympärillä kuhisee. Yhtye on omaksunut jo ensimmäisellä EP:llään taidon tehdä toimivaa ja tanssittavaa kitarapoppia paremmin kuin moni muu kilpatoveri. Ensikuulemalta se on kuin Phoenix tai The Strokes potenssiin kaksi mutta se ei ole yhtään huono asia - kun nämä kitara-aggregaatit etsiskelevät itseään omissa pöhöhuuruissaan, on The Royal Conceptilla mainio tilaisuus hankkia lääniä muualtakin kuin Ruotsista.

Viiden kappaleen EP on oivallinen näyttö bändin taidoista. The Strokesille kumarteleva  loistelias avausraita Gimme Twice tekee Julian Casablancasinkin varmasti katkeraksi ja kakkosraita Goldrushed tyylikkäine kitarariffeineen uhkuu suorastaan hittipotentiaalia. Vaikka kitaristi-laulajan, David Larsonin ääni onkin hämmästyttävän identtinen Phoenixin Thomas Marsin kanssa, ei se edes oikeastaan häiritse.

EP:ssä on yksi huono puoli: juuri kun tulee nälkä, se kerkeää loppua. Kokopitkää  mielenkiinnolla odotellessa.Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.