#218 Violent Femmes

Laulattaako? Kaljattaako? Meillä on sinulle ratkaisu
Julkaisuvuosi: 1983
Ensikosketus: 2010
Helmeilevimmät biisit: Blister in the Sun, Kiss Off, Please Do Not Go
Löytyykö hyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
9,6


Mielestäni hyvät levyt ovat sellaisia, joista hehkuu into, vimma, tunteenpalo ja hyvä fiilis. Hyvän ja parhaan levyn erottaa siten, että parhaissa on edellisten lisäksi myös nerokkaita melodioita, roppakaupalla tarttuvuutta ja mietittyjä sanoituksia. Nauhoituksen äänenlaadulla ei ole niin väliä ja tunne on tärkeämpää kuin taito. Violent Femmesin debyyttiä kuunnellessa hyvyys ja parhuus virtaavat niin vuolaína, että lisäpulloja tarvitaan vähintään yhtä paljon kuin Nuija ja tosinuija -klassikon autopissakohtauksessa.

Violent Femmesin ensilevy on nuorten miesten punkhengessä kasaan roiskima kokoelma ässäbiisejä. Bändi kuulostaa samaan aikaan huumorintajuiselta Velvet Undergroundilta, finninaamaiselta Bob Dylanilta ja kiimaiselta Pixiesiltä, mutta kuitenkin vain itseltään. Rämisevän akustisen kitaran, pomppivan basson ja pahvilaatikkorumpujen soundi on omaperäinen ja tunnistettava. Jos on kuullut vaikkapa Blister in the Sunin (kuten monet teistä ovat, vaikka ette sitä tietäisikään), tietää melko tarkasti, miltä Violent Femmesin debyytti kuulostaa.

Kymmenen upean popbiisin kokonaisuuden kruunaavat Gorgon Ganon sanoitukset, joista ei puutu intohimoa, häpeää, vihaa, iloa tai surua. Nuoren miehen rakkauden, seksin ja hyväksynnän kaipuuta käsitellään tavalla, johon ovat Ganon lisäksi pystyneet vain Rivers Cuomo ja Morrissey.

Suositellaan nautittavaksi sopivien ruokajuomien kanssa. Clearasililla tai ilman.


Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to #218 Violent Femmes

  1. Jarmo, ihan parasta!! Kuuntelin juuri tätä levyä (itseasiassa ainoa bändin levy, mitä oon oikeasti kuunnellut) seiskaluokalla repeatilla. Tähän yhdistyy tosi voimakkaasti nimenomaan hyvä fiilis, olkoonkin, että teiniangstit siivittivät eloa. Hihii.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista. Kun mainitsit tekstissä Pixiesin, niin oli pakko tarttua levyyn. 9,6 on Jarmo-asteikolla jo aika kovaa kamaa.

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.