#189 Phrases to Break the Ice

Jäänmurskaajien aatelistoa


Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Helsinki Art Scene, Family, Sirens, Mt. Foreverest, Come Back Conversation
Löytyykö levyhyllystä: Ei vielä, ilmestyy loppukuusta

Levyn huumaavuus
8.9

Indie-mittelöiden Oulun ehdokas, Suomen Two Door Cinema Club, riehakas live-esiintyjä ja takuuvarmasti tanssilattialla hien pintaan saava yhtye - mitä tahansa positiivissävytteistä vertauskuvaa käyttääkään, Satellite Stories lunastaa ne kaikki.

Heti alkuun TDCC'sta sen verran, että vaikka kyseiseen irkkubändiin (tai ylipäätään mihinkään) vertaaminen ei olisikaan hyvien tapojen mukaista, ei sitä oikein voi musiikillisten yhtäläisyyksien vuoksi välttääkään. Silti levyn ainoa esikuvaansa varsinaisesti muistuttava biisi on Sirens intron pirteine sävelineen. Missään nimessä minkäänlaisesta plagioinnista ei siis ole kyse, vaan Satelliitit rokkaavat omana itsenään. Kappaleet kulkevat jouhevasti omia polkujaan, ollen samaan aikaan loppuun asti mietittyjä ja aavistuksen kirpeitä raakileita. Joka suuntaan säntäilevä pikkaus ja reipas poljento pitävät meiningin yllä viimeistä piirtoa myöten. Bändin itsensä luoma party indie -kuvaus ei voisi olla osuvampi.

Ihan täysin pelkkää aamusta iltaan juhlimista Phrases to Break the Ice ei kaikesta huolimatta ole. Herkistelyvetojen yksi ainokainen - Mt. Foreverest - voisi olla orpo muiden joukossa, ellei se rauhoittaisi tunnelmaa juuri sopivasti puolivälissä, estäen ähkyn ja antaen tamppausjalkojen levätä hiukan. Rakenteeltaan kappaleet ovat jossain määrin eriäviä, mutta soundit seuraavat samaa linjaa, eikä ensikertalainen välttämättä erota niitä toisistaan. Särmien hiomattomuus tuo kuitenkin debyyteille juuri sen tietynlaisen raikkauden, ja liian pikkutarkka fiksaus viekin musiikilta helposti sen luonteen kokonaan. Levyn parhaimpia hetkiä ovat ehdottomasti yhteislaulua kirvoittavat, tarttuvat kertsit, mukaansa tempaavat rumpupätkät ja yleinen boogie. Heikkouksia on vaikea etsiä. Ja vaikka olenkin nipottaja englannin kielen absoluuttisen oikean lausumisen kanssa (krhm), vievät Esan tunnistettava laulu ja artikulaatio voiton perfektionismista. Mexico tarjoilee myös ripauksen eeppistä rytmiikkaa, ja pienen alkunyrpistelyn jälkeen ennustan sen nousevan vielä yhdeksi lemppareista ajan mittaan (ylipäätään feivörittien valitseminen osoittautui taas hankalaksi tehtäväksi - liian monta mistä valita). Ei voi kuin ihmetellä, mistä sällit ammentavat kaiken energiansa. Nuoruudesta?

Avara, maailmaa ihmettelevä katse onkin yksi Satellite Storiesin parhaista puolista. Aina ei kaiken tarvitse olla niin vakavamielistä, vaikka tosissaan hommaa tekisikin. Tai vaikka lyriikoissa käsiteltäisiinkin ihan aikuisia aiheita, kuten perheen perustamista. Naiivius ei tässä yhteydessä ole kirosana, vaan voimanlähde, joka heijastelee yhä armottomammaksi äityvän maailman menoa tarjoamalla sille vaihtoehdon. Sukupolvensa soundtrackina toimivalla levyllä voitaneen suhteellisen helposti ampaista myös kansainvälisyyteen - lähtökohdat sille ainakin ovat jo olemassa.

Bändin ensimmäinen varsinainen, levy-yhtiön leivissä äänitetty pitkäsoitto ilmestyy 21. päivä kuluvaa kuuta - don't miss it! Jos ei tällä murskaa jäistä tunnelmaa, niin ei sitten millään.
p.s. Tarvitseeko erikseen sanoa, että ra-kas-tan levyn kansitaidetta??

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to #189 Phrases to Break the Ice

 1. Mie olen Satellite Storiesin nähnyt aika monta kertaa livenä, ja onhan se hyvä livebändi, vaikka "party-indie" ei ihan minun teekupponen olekaan. Onnea ja menestystä.

  Tämä lienee oivahko tilaisuus myös kehaista toista samanhenkistä oululaista bändiä. Nimittäin Stache on kerrassaan erinomainen bändi. Suosittelen tutustumaan ja menemään keikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mulla on mielikuva että olisin Stachen jossain livenä nähnytkin, mutta voi olla, että kuvittelen. Tai että olisin nähnyt jos en olis syystä tai toisesta skipannut. Hmm. Pistetäänpä ylös!

   Poista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.