#188 More Parts per Million

Onko meiltä kuulunut meteliä?

Julkaisuvuosi: 2003
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Brace and Break, No Culture Icons, I Know the Pattern, Back to Gray
Löytyykö hyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
8,4


The Thermalsin More Parts per Million kuulostaa Jay Reatardilta soittamassa Guided by Voicesia tai Guided by Voicesilta soittamassa Jay Reatardin parhaimpia biisejä. Toisaalta More Parts per Millionilla jokainen biisi kuulostaa melkein tismalleen samalta kuin edellinen kipale. Onneksi edellinen biisi on poikkeuksetta erinomainen.

The Thermalsin debyytti on 13 biisin ja vajaan 28 minuutin (hyvä tahti, eikös) verran vauhdikasta, melodista, tunteikasta ja äänimaailmaltaan tuhnun lo-fi:sti soivaa punkpoppia, joka toimii erinomaisesti vaikkapa aamun työmatkalla, tiskauksen taustamusiikkina tai kaljoittelun tahdittajana. Oikeastaan More Parts per Million toimii aina, kun joko on pirteä tai tarvitsisi piristystä, siis lähes aina.

Vaikka More Parts per Million onkin kohtuullisen suoraviivainen rocklevy, jokaisesta biisistä löytyy jokin koukku (esimerkiksi hieno c-osa, tarttuva laulumelodia tai hupaisa sanoituksen pätkä), joka erottaa levyn keskinkertaisemmasta pikarokkauksesta. Vaikka debyyttiä seurannut Fuckin A onkin soundeiltaan kirkastetumpi ja biisimateriaaliltaan hitikkäämpi ja vaikka The Body, The Blood, The Machine onkin kunnianhimoisempi ja poliittisempi, vetoaa More Parts per Million raakuus minuun eniten. Näin sitä kuuluu nuorten ihmisten rokkia soittaa.
 

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to #188 More Parts per Million

 1. Tämä taitaa olla yksi niistä lukuisista levyistä, jonka sivariaikoinani lainasin kirjastosta ja rippasin koneelle, enkä sitä ole kuunnellut. Korjataanpa virhe.

  VastaaPoista
 2. Jes, tää on hieno! Levy päätyi aikoinaan kuunteluuni Antti Lähteen hehkutusarvion perusteella, ja kyllä sitä onkin tullut kuunneltua, last.fm:ssäkin lähemmäs 30 kertaa. Tänään taitaa tulla yksi kerta lisää. Ehdottomasti bändin paras levy, vaikka toka on varsin hyvä myös.

  VastaaPoista
 3. Lauri: kannattaa ehdottomasti kuunnella. Jos et tykkää, et puolta tuntia enempää häviä. :)
  Pekka: Mie kuuntelin tuon levyn eilen kolmesti putkeen melkeinpä puolivahingossa, kun suunnittelin tuota levyjuttua. The Thermals oli mulle aikaisemmin tuttu vain nimenä, mutta tammikuussa ostin kolme ensimmäistä levyä halvalla huuto.netistä. Varsinkin kahta ensimmäistä on tullut kuunneltua kovasti.

  VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.