#186 Eva & Manu

Parimusiikin alkeet


Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Feet In The Water, All I Can See, In Montreal, Melancholia
Löytyykö levyhyllystä: Spotikka, kun ei muuhun ole varaa

Levyn huumaavuus:
7.0

Eeva Louhivuoren ja Emmanuel Leudicista ei voi olla puhumatta mainitsematta heidän tarinaansa. Suomalais-ranskalainen pariskunta kun aloitti musiikkinsa esittelyn matkablogissaan. Ideana oli, että he tekivät kappaleita matkoistaan eri kaupungeissa.

Duon debyyttilevyllä moinen dogmaisuus ei sentään kuulu. Kappaleet ovat miellyttäviä kertomuksia rakkaudesta, kahden selkeästi rakastuneen laulajan tulkitsemina. Sovituksiin on sentään tullut lihaksia, kun duoa säestää kokonainen yhtye. Ajoittain kappaleet lähtevätkin melkoiseen lentoon, kuten All I Can See, joka voisi toisenlaisella sovituksella olla puhdasta rockia, ja Still Traveling EP:ltä tuttu In Montreal, jonka levyversio soi isosti, mutta silti herkästi.

Evan ja Manun levy on muutenkin oikein taidokasta ja miellyttävää kuunneltavaa. Pariskunnan tulkinnat kuulostavat komeilta, sovitukset ovat tyylikkäitä ja sävellyksetkin kiitettävän monipuolisia. Nämä kaikki seikat ovat vain vähän liian puunattuja. Levyllä ei nyt ole ensimmäistäkään säröä, joka paljastaisi artisteista jotain haavoittuvaisuuksia ja siten inhimillisyyttä. Nyt he kuulostavat pintapuolisesti täydellisiltä, mutta tarttumapintaan tarvittavat säröt ollaan hiottu liian sileiksi.

Tämä on hiukan sääli, koska haluaisin pitää Evasta ja Manusta enemmän. Pidän heistä jo nyt aika paljon, koska huomaan palaavani levyn pariin jatkuvasti, mutta he eivät vie sydäntäni. He jäävät niiksi miellyttäviksi tyypiksi, joiden kanssa on ihan kiva hengailla, mutta illanvietto käy lopulta aika tylsäksi. Pieni ravistelevuus ei tekisi yhtään pahaa.


Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to #186 Eva & Manu

  1. Totta, liika siloisuus saattaa helposti kääntyä myös itseään vastaan. Haluan ehdottomasti nähdä tämän kaksikon livenä 45 Specialissa lokakuussa. Katsotaanpa, minkälaiseksi illanvietto heidän kanssaan menee.

    VastaaPoista
  2. Livenä ovat kuulemma todella hyviä. En siis minäkään jättäisi iltaa väliin mistään hinnasta.

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.