#185 The Magic Numbers

Käsitys mummoloista
Julkaisuvuosi: 2005
Ensikosketus: 2005
Helmeilevimmät biisit: Forever Lost, Love Me like You, Don't Give Up the Fight
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
7,6


Keskiviikko tarkoittaa sitä, että vuorossa on jälleen 60-lukuisesti soiva, aurinkoinen ja hitusen unohdettu pophelmi! Jos ollaan tarkkoja, tämän keskiviikon levy on vain helmehkö, sillä pitäähän minunkin vähän uusiutua, kehittyä ja kasvaa ihmisenä. 

Kahden sisarusparin muodostama The Magic Numbers oli viime vuosikymmenen puolivälissä hetken aikaa kova sana ahkerasti lukemissani poplehdissä. Miksipä ei olisi ollut, sillä bändin nimeä kantanut debyytti on oiva sekoitus tarttuvia kertosäkeitä, kättentaputuksia, stemmalauluja ja muuta vastaavaa kivaa, josta maailmassa ei varsinaisesti ole pulaa mutta jota on kivaa, ellei välttämätöntä, kuulla uudestaan ja uudestaan. Noin vuosi debyyttilevynsä jälkeen The Magic Numbers ryssi uransa kelvottoman keskinkertaisella kakkoslevyllä, mutta vuonna 2005 kaikki oli vielä hyvin näillä keskivertoa parrakkaimmilla pitkätukilla.

Syy tähän kirjoitukseen on Forever Lost, The Magic Numbersin tähtihetki ja ainoa täydellisen onnistunut biisi. Forever Lost on kaihoisa mutta hymyilyttävä, simppeli mutta huolellisesti sovitettu, tarttuva mutta kestävä.  Se on biisi, jossa aiemmin mainitut ainekset yhdistyvät joksikin merkittäväksi.

Forever Lostin lisäksi The Magic Numbersilla on toki monta muutakin erinomaista popbiisiä, mutta levyä vaivaa kolme kiusallista ongelmaa. Vakavin ongelmista on se, että liki kaikki levyn biisit ovat noin paria minuuttia pitempiä kuin olisi tarpeellista. Kun levyllä on mittaa 13 biisiä, ongelma on varsin merkittävä. Lisäksi biisit kuten The Mole ja This Love ovat sanalla sanoen tylsiä. Ne olivat sitä seitsemän vuotta sitten tehokuuntelun aikaan ja ovat edelleen, parin vuoden tauosta huolimatta. Kolmas ongelma on se, että levy on vannoutuneelle nössöpopparillekin liian kiltti, puhtoinen ja harmiton. Vaikka nuoruuteni hiljalleen hupeneekin, en silti tahtoisi kuunnella levyä, jonka voisin antaa mummolleni joululahjaksi. Ajatella, että tällaista minä kuuntelin juuri 20 täytettyäni!

The Magic Numbersin debyytin kaivaminen levyhyllystä toiminee mukavana muistojen virkistäjänä niille meistä, jotka tutustuimme bändiin viime vuosikymmenellä, mutta jos The Magic Numbers ei ole entuudestaan tuttu, en koko levyä rohkene suositella. Yksi biisi riittää.

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.