#184 Devotion

Jessiellä on mukava ääni - riittääkö se?
Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Running, Strangest Feeling, Wildest Moments
Löytyykö levyhyllystä: Spotify jälleen

Levyn huumaavuus:
8.8

Välillä on järkevää poistua mukavuusalueeltaan ja näin minä teen tänään. Jarmo käsitteli tässä vähän aikaa sitten levyä, jota oli kuunnellut vaan kertalleen. No minä käsittelen tänään levyä, jonka olen kuunnellut vain kaksi kertaa. Mitä tohon mukavuusalueeseen tulee, niin harvemmimpa olen innostunu soul-pohjaisesta musiikista kirjoittelemaan.

Jessiw Ware on tämä kyseinen vahvasti soulista lauluunsa vaikutteita ottava laulunkirjoittaja Englannista. Hän on 26-vuotias ja kierrellyt mm. SBTRKT kanssa laulajana. Muuta hänestä en vielä tiedäkkään, mutta sen verran mitä olen kuunnellut Devotionia, niin veikkaanpa että neidosta kuullaan vielä paljonkin lisää.

Devotion on mielettömän hyvin tuotettu albumi, soundit ovat sopivan pehmeät ja bassovoittoiset, mutta nyansseja löytyy silti. Tämä tukee hyvin levyn musiikkia, joka on siihen souliin kumollaan olevaa, mutta ottaa vaikutteita niin elektrosta, trip-hopista kuin R'nb:stä ja UK Bass -soundistakin. Joillekin tästä voi tulla mieleen Sade tai rauhallisempi Janelle Monae, joka ei ole mitenkään kaukaa haettua.

Suomalainen nettimusiikkimedia Nuorgam omassa osuvassa arvostellussa viittasikin siihen, että Jessie Ware tuo takaisin sen arvokkuuden pop-musiikkiin, mitä oli vielä 90-luvulla kuultavissa, mutta kadonnut nykyisten Ledy Gagan yms. tieltä, milloin ulkomusiikilliset seikat ovat ajaneet itse biisien ja laulun ohi, vaikka laulajat olisivat kuinka taitavia. Se on sääli, sillä olisi mukava kuulla Jessie Waren tapaista sielukasta ja hyvin tuotettua pop-musiikkia enemmänkin.

Vaikka Jessie osaakin laulaa todella hyvin ja kauniisti ja vaikka Devotion onkin hyvältä soundaava levy ei se olisi mitään ilman hyviä biisejä - niitä onneksi löytyy runsaasti ja onpahan mukana yksi vuoden parhaimmista biiseistä. Se biisi on Running. Näin pienellä kuuntelulla on vaikea syväanalysoida biisejä sen enempää, mutta ekojen kuuntelujen jälkeen Runningin lisäksi iskevät ainakin, Wildest Moments, Night Light ja Strangest Feeling.

Devotion tarkoittaa suomeksi omistautumista ja se omistautuminen, millä Jessie tulkitsee tekstejään mielettömällä äännellään on mukavaa ja ennenkaikkea aitoa kuunneltavaa. Ilman tekotaiteellisuutta, ilman turhaa provosointia tai rönsyilyä ja yliyrittämistä. Devotion on vuoden parhaimpia debyyttejä ja vahva kokonaisuus.

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.