Viikonlopun suosikkisoittari #9Blogimme soittolistat palailevat tauoilta. Tarjolla on jälleen 10 erinomaista biisiä sunnuntain iloksi.

1. Talk Talk: Such a Shame
Jesse’s Dietsistä päivää. This week I’ve mostly been listening to Talk Talk. The Colour of Spring ja Spirit of Eden ovat ihania levyjä, eikä kasaristi poppaava It’s My Life lopulta jää kovinkaan paljoa jälkeen. Such a Shame on yksi ihmiskunnan ylväimmistä saavutuksista.

2. Frida Hyvönen: Terribly Dark
Osataan sitä kasaroida nykypäivänäkin. Jos ette usko, niin kuunnelkaahan, kuinka kauniisti rumpu läiskähtää! Vajaa 30 vuotta sitten tällä biisillä olisi haastettu Madonnat ja Tina Turnerit hittilistojen kärjessä.

3. Ariel Pink’s Haunted Graffiti: Only in My Dreams
En ole vielä kyennyt muodostamaan lopullista mielipidettäni Mature Themesistä, mutta useampi erinomainen biisi levyllä on. Only in My Dreams kuulostaa Leevi & the Leavingsiltä ja hyvältä.

4. Dirty Projectors: Swing Lo Magellan
Aikaisemmin pidin Dirty Projectorsia aika turhanpäiväisenä kikkailuna, mutta Swing Lo Magellan -albumi on saanut kelkkani kääntymään. Levyn nimibiisi painii samassa sarjassa esimerkiksi Kurt Vilen Jesus Feverin kanssa ja pääsee melkein tasapeliin. Ei lainkaan hullummin.

5. The Pastels: Thank You for Being You
Suunnilleen tällaista popmusiikki on parhaimmillaan.

6. Sugar: If I Can’t Change Your Mind
Tämä täydellinen helinäpophelmi on jälleen ajankohtainen Copper Blue -uudelleenjulkaisun ansioista. 

7. Violens: When to Let Go
Violens kuulosti hetki sitten aika paljon New Orderilta. Tänä vuonna bändi hyppäsi shoegaze/dreampop-junaan. Opportunismi harvoin kuulostaa näin hyvältä.

8. Daft Punk: Digital Love
Mie olen käyttänyt edellisen seitsemän biisin aikana jo niin monta ylisanaa, että yksikin lisää aiheuttaa inflaation. On tämä silti parempi kuin yksikään aiemmista.

9. Sebastien Tellier: La Ritournelle
Lisää neroja ranskalaisia. Tellierin uuteen levyyn en ole jaksanut tutustua, mutta vanhat klassikot toimivat päivästä toiseen.

10. Belle & Sebastian: Simple Things
Belle & Sebastian kuuluu samaan joukkoon Teenage Fanclubin, The Magnetic Fieldsin ja Yo La Tengon kanssa: bändeihin, joita olen kuunnellut vuosia, mutta joilta tuotannosta silti löytää säännöllisen epäsäännöllisesti uusia helmiä, joista ei ole ymmärtänyt ilahtua aikaisemmin. Simple Things on yksi tällainen helmi.

Soittolistaan pääsee käsiksi tästä.

Posted in , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.