#176 Gossamer
Piristysruiske, josta et voi kieltäytyä
Levyn huumaavuus
9.3


Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: I'll Be Alright, Carried Away, Hideaway, On My Way
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Passion Pit on pitänyt pienoista hiljaiseloa jo muutamisen vuotta. Viimeinkin keväällä bändin laulaja Michael Angelakos avasi kuitenkin suunsa ja kertoi, että järjestyksessään toinen pitkäsoitto, Gossamer, olisi tulossa kesän korvilla ulos. Ensisinkku Take A Walk ei antanut oikeastaan vielä minkäänlaista kuvaa siitä, mitä oikein sieltä on loppuen lopuksi tulossa - oikeastaan maistiainen herätti keväällä jo pienoista pelkoa siitä, että Passion Pit olisi valunut musiikillansa ihan reilusti yksinkertaisen radiopopin puolelle.

Angelakosin mukaan Gossamer on lyriikoiltaan tiivistelmä hänen elämänsä viimeisimpien parin vuoden tapahtumista - vuoristoratamaisista vuosista, jyrkkine laskuineen ja nousuineen. Gossamer on Angelakosille kuin huolella täytetty päiväkirja. Täytyneekin sanoa, että sanoituksellisesti Angelakos lyö itsensä läpi Gossamerilla täydellisesti. Gossamerin koukun luovatkin kerrassaan nerokkaat kertosäkeet ja tarinamainen biisikuljetus.

Gossamerin baunssaa tosi kesäisesti. Albumia kuunnellessa huomaa positiivisesti, ettei Gossamer ole vain köyhä kahden marjan mehukatti vaan kahdeksan hedelmän uljas nektrariini kymmenellä eri vitamiinilla höystettynä.

Bändin debyytti ei ollut levykokonaisuutena mikään kovin napakka. Erinomaisia biisejä siellä täällä mutta jostain kohdista Manners-laiva kuitenkin vuosi. Gossamerin levykokonaisuus on tehty raudasta, ehkä jopa teräksestä. Olen kuunnellut Gossameria jo kuukauden päivät eikä vieläkään tee helpolla mieli irrottaa levyltä yhtäkään hyvää tai huonoa biisiä muiden joukosta. Take A Walk on ehkä ainoa biisi, joka ei sulaudu niin hienosti joukkoon mukaan. Jotenkin tuntuu, että levy vasta starttaa ihanaisen energisestä I'll Be Alright-renkutuksesta.


Taitaapa olla vuoden kovin lätty tähän mennessä. Antakaa mahdollisuus! Kiinnittäkää huomiota alhaalta löytyvän Hideawayn huikeaan alkutilutteluun.
Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.