#177 Freedom Wind

Päivän sää
Julkaisuvuosi: 2008
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Forever, Do You Love Me?, Last Kiss
Löytyykö levyhyllystä: Juu

Levyn huumaavuus
8,0


Oulussa paistelee elokuun aurinko, joten taitaa olla hyvä hetki puristaa viimeiset mehut kesälevyistä. Minulla yksi tämän kesän kuunnelluimmista kokopitkistä on ollut The Explorers Clubin Freedom Wind, joka julkaistiin jo vuonna 2008, mutta johon minä tutustuin vasta tämän vuoden kesäkuussa, kun levy loisti paikallisen divarin metallilättyjen seassa timanttina sontaläjässä.

Freedom Windin kattavaan kuvailemiseen riittää kolme sanaa: The Beach Boys. Levy ei kuulosta The Beach Boysilta samalla tavalla kuin jonkin Animal Collectiven väitetään kuulostavan, vaan samalla tavalla kuin The Beach Boysien All Summer Long tai Pet Sounds kuulostavat Beach Boysilta. Siis paljon. Paikoitellen korva erottaa myös kovasti muodikkaita softrock-vaikutteita. Näiden vaikutteiden vuoksi Explorers Clubin debyytistä tulee mieleen Hal-yhtyeen vuonna 2005 julkaistu ihana, joskin helposti unohdettava, esikoislevy. 

Siis, jos sinä, arvon lukija, pidät omaperäisyyttä suurimpana musiikillisena hyveenä, voit vähentää levyn huumaavuuspisteistä noin 8 pojoa ja unohtaa koko jutun, mutta jos sinä, oikeamielinen lukijamme, olet enemmän kiinnostunut erinomaisista popbiiseistä kuin omaperäisyydestä, avaa Spotify-tilisi, laita soimaan Freedom Wind, kaada lasiin kylmää juomaa ja nautiskele hetki.

Freedom Wind on täynnä kerrasta tarttuvia kertosäkeitä, upeita lauluharmonioita, sokerisia sanoituksia ja rikkaita sovituksia. Harmittavasti, mutta tietysti, levyltä puuttuu Don’t Worry Babyn, Wouldn’t It Be Nicen tai God Only Knowsin kaltainen ylimaallinen kappale, ja sitä myötä myös se taika, joka The Beach Boysin parhaissa levyissä on ja jonka vuoksi niitä kuunnellaan vuodesta toiseen. Freedom Windiä tuskin kaipaa siinä vaiheessa, kun mehujää ei enää sula sormiin.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to #177 Freedom Wind

  1. Nää sun levyjutut saa aina hymyn huulille. Loistava arvio, Jarmo on paras.

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.