#175 Trouble

Orlando Higginbottom tykkää hatuista

Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit:  Trouble, Household Goods, Garden ja Tapes & Money 
Löytyykö levyhyllystä: Jossaki spotifyssä.

Levyn huumaavuus:
7.5
Nyt on Fow juhlittu ja mitkäs juhlat ne olivatkaan, huhhu! Monesta artistista riittäis juttua ja kuuntelussa onkin ollu pääasiassa vaan Flow-artisteja. No pystyin nyt kumminkin keskittymään hetkeksi Totally Enormous Extinct Dinosauruksen Trouble levyyn, josta minun olisi pitänyt kirjoittaa jo pari kuukautta sitten. 


Orlando Higginbottom on mies TEED:n takana ja kyllä, kyseessä on hänen oikea nimensä eikä mikään taiteilijanimi. Orlando pukeutuu hassuihin hattuihin ja on remiksannu niin Lady Gagaa kuin Katy Perryäkin. Tämän briteistä kotoisin olevan tuottajan projekti on nimeltään Totally Enormous Extinct Dinosaur, joka herättää mielenkiintoa jo pelkällä nimellään - miltähän tämä mahtaa kuulostaa?

Trouble on tämän projektin ensimmäinen pitkä albumi. Jos hassut hatut ja asusteet nimestä puhumattakaan voivat tuoda teille mieleen jotain umpipöhköä elektropoppia, niin olette väärässä. TEED on oikeasti jopa paljon pintaraapaisua syvempää. Se on kyllä musiikillisesti elektropoppia, mutta vaikutteita kuullaan etenkin Housen puolelta ja monelle voi tulla mieleen se vakavampi Hot Chip. Tai kuten minulle niin eräs Junior Boys. Jälkimmäinen tulee mieleeni etenkin rytmien tietynlaisen "pulpahtavuuden" takia.

Onko Trouble sitten hyvä levy? Siinä on 14 biisiä - joka on liian paljon. Silti levy on nautittava ja siitä löytyy genressään loistavia biisejä. Mainitsen pari luettelomaisesti sen enempää perustelematta, jokaisella kun on omat mielipiteensä. Trouble, Household Goods, Garden ja Tapes & Money. 

Vaihtuuko levyn tunnelma ja käykö se tasapaksuksi - ei ja kyllä. Levyn voi käydä monille puuduttavaksi jo pelkällä pituudellaan, mutta onneksi biiseissä on selkeää vaihtuvuutta. Jo mainittujen elektropop palojen lisäksi kuullaan. Instrumentaalisia house-jytkettä Your Loven ja American Dreamin parissa. Dubstepistä vaikutteitta ottava Closer. Sekä levyn päättävä  Stronger - joka on rytmiltään selkeästi velkaa Hot Chipille.

Totally Enormoys Extinct Dinosaur on siis toimivaa elektropoppia. Eihän tämäkään mitään pyörää uudelleen keksi, mutta on jostain syystä genressään piristävä poikkeus ja erottuu joukosta edukseen. Toki tähän auttavat hassu nimi ja hassut hatut, sekä asusteet - Orlando ei kyllä niitä mielestäni oikeasti edes tarvitse. Jos oikein mietitään niin kyllähän jo Orlandon oma nimi riittäisi tämän projektin nimeksi vallan hyvin.

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.