#167 Long Gone Before Daylight

Villatakin lämpöä
Julkaisuvuosi: 2003
Ensikosketus: 2004
Helmeilevimmät biisit: Communication, You're the Storm, For What It's Worth
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
7,8

En ole The Cardigansin alkuvuosien söpöilypopista tykännyt muutamia yksittäisiä biisejä enempää, enkä juuri välitä Gran Turismon kylmästä kovalevyrokista. Mutta kun The Cardigans teki Nina Perssonin A Camp -projektin jälkimainingeissa hidastempoisen countrypoplevyn, minä ihastuin.

Long Gone Before Daylight on mukavaa ilta-, sunnuntai- ja syksymusiikkia, joka tosin paikoittain jää helposti taustamusaksi. Yksi levyn valteista on yhtenäinen tunnelma, joka rikkoutuu vain A Good Horse -biisin kohdalla: The Cardigans ei ole erityisen hyvä rokkibändi, eivätkä A Good Horsen riffittelyt tunnu sopivan villatakin lämpöön.

Long Gone Before Daylightin suurin ansio on se, että se sisältää yhden sellaisen biisin, jota minulla on innostuksissani tapana nimittää täydelliseksi popbiisiksi. Tämä tähtihetki on kaunis ja intohimoinen rakkauslaulu You’re the Storm, joka onnistuu mahdottomassa: sen sanoituksissa käsitellään rakkautta sotakuvaston avulla, eikä minua lainkaan ahdista, ärsytä tai vituta. Ja voi kuinka hienosti Nina Perssonin ääni soikaan! Tasapainoisen levyn muut tähtihetket, For What It’s Worth ja Communication, eivät jää paljoa You’re the Stormin kauneudesta jälkeen.

Long Gone Before the Daylight on levy, jonka kuvittelisi maistuvan niin Beckin Sea Changen kuin Anna Puunkin ystäville.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to #167 Long Gone Before Daylight

  1. Samaa mieltä, että myöhäisempi Cardigans ja A Camp kolahtaa. Kumpaakaan en valitettavasti ole vielä päässyt kuulemaan livenä. Harmittaa, kun heinäkuun Ruissrockin keikkakin menee sivu suun.

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.