#143 1979

Espanjalaista chillausta suomalaiseen kesäiltaan
Julkaisuvuosi: 2011
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Deep In Your Mind, The Haste, Fairy Tales Of Moonwalkers
Löytyykö levyhyllystä: Spotify

Levyn huumaavuus
8.1

On jo Toukokuu! Illat pitenee ja lämpenee. Kesä siis lähestyy ja mikä sopisikaan paremmin lämpimiin iltoihin musiikillisesti kuin chillwave ja Espanjalainen yhtye nimeltä Casa Del Mirto, joka nousee levyllään 1979 yhdessä Washed Outin kanssa kyseisen genren kärkikastiin.

Sanon heti alkuun, että 1979 on soundeiltaan sitä monesti kuultua chillwavea, etäälle miksattua laulua, vahvoja bassolinjoja, joiden päälle biisit rakentuvat pehmeiden syntikoiden voimin. Tällä kertaa yksittäiset biisit toimivat niin hyvin, että pienimuotoinen genreen liittyvä clichéisyys ei itseäni ainakaan haittaa, mikäli levyltä löytyy niin loistavia yksittäisiä biisejä kuin Deep In Your Mind ja The Haste, jotka ovat lajityypissään loistavia biisejä, yhdessä Washed Outin Within and Withoutin ja Hold Outin kanssa. Mainittakoon, että Casa Del Mitron soundista tulee mieleen erittäinkin paljon Washed Outin Life Of Leisuren ep:n tunnelma yhdistettynä Within and Without levyn soundeihin. 

Onhan levyllä toki yksi virkistävä poikkeus yleiseen linjaan, reilut kaksi minuuttia pitkä täysin akustinen Pain In My Hands toimii loistavasti ja kertoo Casa Del Mirton muuntautumiskyvystä, josta kielii myös bändin samana vuonna (2011) julkaistu toinen albumi The Nature, joka on tunnelmaltaan paljon enemmän baleriaaninen.

Miinuspuoliakin löytyy, monet biisit loppuvat ikäänkuin seinään. Vika voi olla spotify-versiossa, koska tämä ratkaisu tuntuisi muuten todella oudolta. Silti se ei voi olla vaikuttamatta arvosanaan, ei paljon, mutta silti vähän.

1979 kuuluu kesään, eikä todellakaan talveen, tämä kuuluu myös iltaan eikä aamuun. Selvää kuitenkin on, että ainakin minä tulen chillailemaan tämän musiikin tahtiin monesti lämpiminä aurinkoisina kesäiltoina. Casa Del Mitro ei keksi pyörää uudelleen, mutta tekee sen todella hyvin.


Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.