#162 Humbug


 Ei tosiaankaan enää mitään narunhyppelymusiikkiaLevyn huumaavuus
9.5

Julkaisuvuosi: 2009
Ensikosketus: 2009
Helmeilevimmät biisit: Crying Lightning, Secret Door, Cornerstone, Fire and the Thud
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä


Brittiläisen Arctic Monkeysin kolmas levy laajensi yhtyeen musiikillista karttaa tuntuvasti. Siinä missä sheffieldiläisnuorukaiset soittivat vielä kahdella ensimmäisellä levyllään punkahtavan nättiä indierockia turvallisin elkein, asteli Humbugilla kaapista ulos aivan eri bändi. Albumilla on kuultavissa jopa vaikutteita desert-rockista ja muutenkin roikutaan paljon kokeellisemmilla puolapuilla kuin edellisillä levyillä. Eipä tämä oikeastaan ole edes ihme, sillä Arktisten Apinoiden viemisestä aavikolle vastasi kukas muukaan kuin itse Josh Homme.

Ne jotka QOTSA-nokkamiehen tuntevat, tietävät varmasti, että mies on tuottajahommissa "mies paikallaan". On jopa sanottu, että se mihin Josh Homme tuottajanäppeillään koskee, muuttuu kullaksi. Täytyy sanoa, että tälläkin kertaa mies onnistui tekemään loisteliaan levyn. Alex Turnerin äänelle on raivattu paljon enemmän tilaa, bändin soittotempoa on laskettu ja mukana on paljon synkempiä ja savuisempia soundeja kuin edellisillä levyillä. Lyriikat myös todistavat, että Alex Turnerin sanoituspää on kokenut suuren kehityksen. Fakta on se, että Arctic Monkeysin yritys tehdä uusia musiikillisia aluevaltauksia toi esiin bändin ne todelliset lahjat. Humbug on itse asiassa ensimmäinen Arctic Monkeys-levy, jota kuuntelin säännöllisesti levykokonaisuutena. Kaksi ekaa albumia eivät ole lähellekään näin hyviä.

Siitä huolimatta tämäkään levy ei iskenyt mulle heti. Humbug vaati itse asiassa yllättävän monia läpikuuntelukertoja, ennen kuin huomasin sen todellisen potentiaalin. Avainraita aikoinaan taisi olla Cornerstone, joka ei ensimmäisten makustelujen jälkeen tosiaankaan kuullostanut yhtikäs miltään - nykyisin rakastan sitä.

Mahtavat bassolinjat, räväkät kitarat, loistavat biisirakenteet ja Alex Turnerin morskamainen superääni kuorrutettuna ironisilla sarkasmileikittelyillä - kaikki todellakin samassa paketissa! Jos Humbug ei iske, niin kyseenalaistan musiikkimakusi takuuvarmasti.


Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to #162 Humbug

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.