#150 Funtimes


Brittitulokkaan raikas debyyttilevy tulee kuin tilauksesta - mun kesälevy on tässä!


Levyn huumaavuus
9.2

Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Liar My Dear, Gorgeous, Polly, I Didn't Think It Would Hurt To Think of You ja Delay, Delay
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä


Monet musiikkimaailmaa viime aikoina silmällä pitäneet ovat voineet kuulla The Heartbreaksista. Liar, My Dear-biisillä musadiggareiden puheenaiheeksi noussut ryhmä todistaa debyytillään, että brittirock perinteisimmillään on oikeissa käsissä ihan mahtavaa musiikkia. Sanotaanko, että näin raikasta rockia en ole kuullut maasta vuosiin. Uskokaa tai älkää: ensimmäisten sykäyksien jälkeen bändi kuullostaa jopa uudelta Manic Street Preachersilta.

Vaikka kuinka yrittää, ei The Heartbreaksista äkkiseltään löydä negatiivisia asioita. Ei mitään teosmaista, tekopyhää, klisemäistä tai ylilyövää, mitä nyt valitettavasti monissa nuoremman sukupolven brittibändeissä on ollut ihan tarpeeksi. Sävellyksellisesti ollaan valovuosia edellä esimerkiksi tammikuussa Baby -pitkäsoitolla debytoinutta Tribesiä. Siitä kertoo myös se, että bändin kappaleet ovat syöpyneet päähäni totaalisesti ja lauleskelen vähän väliä kertosäkeitä itsekseni pitkin päivää.

Funtimesin raaka-aineet ovatkin maailmaa suuremmissa kertosäkeissä, loistavissa kitarariffeissä ja Matthew Whitehousen omintakeisessa laulutyylissä. Näistä aineksista saadaan kesänmakuinen ihmelevy, jonka yhdistäisin helposti tässä vaiheessa tulevan kesän soundtrackiksi. Tosi asia on myös se, että The Heartbreaksilla on sitä kuuluisaa "munaa" näissä kappaleissa - kuka pystyy sanomaan ettei Liar, My Dearin tai Gorgeousin kitarariffit vedä miltei jalkoja alta?


Täytyy sanoa, että minusta tuli kertaheitolla bändin fani. Nuoret, lahjakkaat ja fiksut Morecamben pojat voivat uida Funtimesilla vaikka kuinka isoille merille. Ja seuraavaksi odotellaankin sitä Suomen vierailua sormet ristissä. 
Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.