#133 Don't Think

Don't think, just let it flow


Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Swoon, Hey Boy Hey Girl, Don't Think, Superflash
Löytyykö levyhyllystä: Digi. CD+DVD-kirjasta odotellessa.

Levyn huumaavuus
8.3


The Chemical Brothersien ensimmäinen(!) livelevy ei voisi parempaan aikaan ilmestyä. Yhtyeen kaksi vuotta sitten julkaistu Further oli yhtyeen paras levy yli vuosikymmeneen, joka nosti veljekset takaisin elektronisen musiikin ytimeen.

Don't Thinkin keikkataltiointi on vuoden takaa Fuji Rock-festivaaleilta Japanista, ja setti yllättäen on hyvin Further-pohjainen sisältäen toki isoimmat hitit. Kuten elektronisesta musiikista vähänkään perillä olevat tietävät, niin livetilanteissa yhtyeet ja artistit miksaavat kappaleitaan uuteen uskoon livenä ja siten tekevät eroa levyversioihin. ChemBros on tietyssä mielessä poikkeus, koska yhtye ei juurikaan remiksaa kappaleitaan, vaan pienillä muutoksilla luovat uusia sovituksia. Paljon maltillisempaa touhua siis kuin livelevyviikolla käsitellyillä Daft Punkilla ja Justicella.

Mitäpä sitä turhaan remiksailemaankaan, kun oma materiaali on timanttia. Biiseillä kuten Swoon, Hey Boy Hey Girl ja Out of Control saa reivit aikaiseksi hetkessä, ja kun veljekset osaavat livenäkin rytmittää kappaleitaan niin, ettei koko setti ole pelkkää biittiorjuutta. Toki hutejakin mahtuu, kuten aivan liian pitkäksi venytetty Horse Power ja kappaleena muutenkin tylsä Get Yourself High. Oikeastaan vasta neljännen kappaleen aikana iskeytyvä Hey Boy Hey Girl saa bändin setin lentoon ja tekee Don't Thinkistä kuuntelun arvoisen. 

Don't Think on hienoa jatkumoa The Chemical Brothersien tällä vuosikymmenellä alkaneelle  uudelle voittokululle. Yhtyeestä kiinnostuneet saavat erinomaisen miksauksen bändin huippuhetkistä ja ummikot saavat pikamatkan Brosien maailmaan. Toki voin vain kuvitella kuinka paljon hienomman kokemuksen saa samannimisestä konserttielokuvasta, jonka bonuslevy tämä oikeastaan vain onkin, kun bändin Suvilahden keikan visuaalisen tykityksen kokeneena tietää, millaisen visuaalisen tripin yhtye livenä luo.Mainitsemisen arvoinen kuriositeetti on levyn nimikappale, joka julkaistaan vasta nyt ensimmäistä kertaa fyysisen julkaisun mukana. Kappale on aiemmin julkaistu vain Furtherin iTunes-version bonuksena. Monelle biisi on varmasti kaikista tutuin Black Swanin klubikohtauksesta.

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to #133 Don't Think

 1. Oijoi! En oo seurannut ChemBrosin toimintoja hetkeen (ja se Suvilahden keikkakin jäi rahan puutteessa väliin), mutta tää pitää ehdottomasti tsekata, kuulostaa sen verran hyvältä. Ja nyt alkoi tehdä hulluna mieli kuunnella Fatboy Slim vs. Armand Van Helden -liveä vuodelta 1999, sitä tuli aikoinaan luukutettua paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tsekata, kuulostaa ja kuulopuheiden mukaan näyttääkin hyvältä. Oma DVD seikkailee vielä jossain päin maailmaa. :(

   Fatboy ja Armand... uskaltaakohan tuota tsekata. :D

   Poista
 2. Further oli ilmiömäinen levy! Oon harkinnu tän tuotoksen ostoa ja eiköhän Laurin teksti saanut mut vakuutettua - eli ostoslistalle vaan.

  VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.