#125 Alive 2007

Kuinka muuttaa Bercyn-areena 10k ihmisen tanssilattiaksi.


Julkaisuvuosi: 2007
Ensikosketus: 2011
Helmeilevimmät biisit:Yritä nyt erotella tämmösestä miksausjättiläisestä joku yksittäinen biisi.
Löytyykö levyhyllystä:Spotify "hyllystä" löytyy.


Levyn huumaavuus
9.7

Voin näin ensialkuun sanoa, että Alive 2007 on täydellinen livelevy, niin täydellinen, että sen takia se ei saa täyttä kymppiä ja niin miksi ei saa? Minäpä kerron, mutta keskitytään nyt ensiksi siihen, mikä tästä levystä tekee niin loistavan, että Daft Punkin kaksikko sai tästä livelevystä Grammyt hyllyjään koristamaan.

Alive 2007 on äänitetty Pariisin Bercyssä 17 kesäkuuuta 2007, voi kunpa olisin ollut paikalla tuona päivänä, sillä Daft Punk ei ole ollut kiertueella sitten vuoden 2007 yksittäisiä live-esiintymisiä lukuunottamatta, se on sääli sillä tämä levy osoittaa, että kaksikolla on taito luoda täydellisiä livekokemuksia ja miksata suurimpia hittejään taiturimaisesti ja etenkin sujuvasti yhteen ja näin ollen monet erinomaiset biisit kuulostavat yhdistettynä kaksi kertaa loistavammilta. Otetaan esimerkiksi Around The Worldin taidokas sulauttaminen Harder, Better Faster Strongeriin, parhaimpia tanssibiisejä ikinä?

Tämän levyn kehumista voi vaan jatkaa ja jatkaa, biiseistä löytyy tarkemmalla kuuntelulla aina vaan enemmän pieniä hienoja yksityiskohtia ja nerokkaita oivalluksia, kuten Face To Facen taustalle miksattua nopeennettua samplea Harder, Better, Faster, Strongerista, joka toimii erinomaisesti! Monet miksaukset ovat rohkeita, mutta kaikki kokeilut toimivat ja vaikka Daft Punk on erinomainen studioalbumeilla, niin biisien liveversiot pyyhkivät studioversioilla lattiaa. Levyltä ei löydy oikeastaan mitään biisiä, johon ei olisi kajottu, ainoastaan Daft Funk on säästynyt suuremmalta miksaukselta pientä kikkailua lukuunottamatta. Myös se ilahduttaa että levy ei ole pelkkä puuduttavaa reivijunttausta vaan kaksikolla osaa myös paikoitellen pistää jarrun päälle juuri oikeissa paikoissa, kunnes taas mennään ja reivataan. Liialliseen kikkaukseen ei sirti sorruta, vaan levy kuulostaa eheältä ja on juuri sopivan pituinen.

Daft Punkin eduksi on myös sanottava, että biisit on koottu miksaamalla bändin pelkästään omia biisejä, eikä vieraita sampleja löydy, Encoressa kuultavaa Stardustin Music Sounds Better With You:ta lukuunottamatta, mutta sekin on Daft Punkin toisen osapuolen Thomas Bangalterin sivuprojekti.

Nyt palaan siihen, miksi tämä levy ei vaan saa siitä kymppiä, vaikka se niin huuta sitä antamaan. Daft Punkin live-esiintymisiin kuuluu suurena osana visuaalinen tykitys, joka tukee musiikkia täydellisesti. Tämä levy on vaan livelevy, eikä DVD:tä ole saatavana, miks? Haluan sen! Haluan nähdä tämän bändin livenä, miksi he tekevät niin vähän keikkoja, miksi? On epäreilua, että tästä levyä ei ole julkaistu DVD:llä, toisaalta on epäreilua nillittää siitä, koska levy on kumminkin loistava ja nautittava, mutta silti.

Kun Daft Punk taas lähtee kiertueella joskus tulevaisuudessa, haluan nähdä tämän kaksikon suomessa tai jossain euroopassa. Ja nauttia siitä kuinka kaksi robottiasuista ranskalaista tanssittaa ihmistä ledipyramidistään. Ehkä vähäisten kiertueiden juju on siinä, että jokainen keikka on oikeasti oma ainutlaatuisensa kokemus.

Daft Punk ei oo tehnyt oikeastaan yhtään suoranaista tv-esiintymistä, joten livepätkiän löytäminen on vaikeaa, mutta onneksi pari loistavaa hetkeä tältä kiertueelta on saatu tallennettua telkkariin asti, nauttikaa!


Posted in , , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.