#79 News Of The World

We Are The Champions ja We Will Rock You, mutta nouseeko joku muukin biisi kokonaisuudesta esiin?

Julkaisuvuosi: 1977
Ensikosketus: 90-luvun alku/2012
Helmeilevimmät biisit: We WIll Rock You, We Are The Champions, FIght From InsideLevyn huumaavuus
6.8Jälleen on teemaviikon aika ja tällä viikolla on teemana jostain syystä vuosi 1977, en edes tiedä millä perusteella tämä valittiin, mutta perinteisesti jokainen meistä otti yhden vuonna -77 julkaistun levyn, jotka sitten arvottiin meidän kaikkien kesken ja itselleni osui kohdalle Queenin News Of The World.

News Of The World alkaakin todella nostalgisella biisikaksolla, We Will Rock You ja We Are The Champions eivät esittelyjä kaipaa ja muistan itsekin laulelleeni jo alle kouluikäisenä näiden biisien tahtiin ja muistankin varsin hyvin, kun kailotin We Will Rock You:ta sanoilla We Will Fuck You, no sain kuulla tästä isosiskoiltani ja onhan toi jälkeenpäin ajateltuna aika hauskakin moka. We Are The Championsin oon aina yhdistänyt jääkiekkoon ja pokaalien nostamiseen eikä se mielikuva haihdu vieläkään, kun kyseistä kappaletta kuuntelen, niin nostalgista ja tulee 90-luvun puoliväli mieleen varsin hyvin ja tästä syystä levy saa jo näiden kahden biisin perusteella todella paljon nostalgiapisteitä, harmi vaan ettei levyn mikään muu biisi yllä lähellekään aloituskaksikon tasoa.

Levyllä on se ongelma, että monet biisit Queen on tehnyt jo paljon paremmin, otetaan esimerkiksi kuusiminuuttinen glam/proge-rock paahto It's Late on äärettömän tylsä, kun verrataan vaikka Bohemian Rhapsodyn nerokkuuteen on toki epäreilua verrata biisejä queenin muuhun tuotantoon, mutta sitä tekee väkisinkin, vaikka levyä ja biisejä pitäisi ajatella omana itsenäisenä kokonaisuutena.

Onhan levyllä toki hetkensä, periaatteessa mikään biisi ei ole huono ja groovaava Fight From The Insidea kuuntelee mielellään enemmänkin yhdessä Brian Mayn kitaroinnin kanssa ja eihän Mercuryn laulua ja tulkintaa tarvitse erikseen edes mainita,  mutta Queenin mittapuussa moni biisi on vaan perus rokkia eikä sen enempää, etenkin akustinen Who Needs You jättää kylmäksi.

Summasurrarum. News Of The World ei ole huono levy, mutta ei myöskään mikään loistava merkkipaalu queenin uralla, sillä levyn taso laskee tasaisesti nostalgisen avausbiisi kaksikon jälkeen, jos tämän levyn olisi kuullut tuoreena vuonna -77 ilman nostalgia-arvoa voisi arvosana olla parempi, kun avauskaksikko ei hallitsisi niin paljon levykokonaisuutta.

Posted in , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.