#56 Phrazes for the YoungJulkaisuvuosi: 2009
Ensikosketus: 2009
Helmeilevimmät biisit: Out of the Blue, The Tourist, 11th Dimension

Löytyykö levyhyllystä: KylläLevyn huumaavuus
9.0Kun aikoinaan The Strokes-laulajan, Julian Casablancasin huhuttiin lähtevän sooloilemaan elektropopin pariin, suhtautuivat monet hyppyyn skeptisesti. Minä kylläkään en, sillä olen aina luottanut Casablancasin taitoon tehdä musiikkia. Tälläkään kertaa Julian ei pettänyt, sillä Phrazes for the Young on mainio taidonnäyte mieheltä, joka vuoteen 2009 mennessä oli toiminut kapellimestarina sävellyksien ja sanoitusten suhteen lähes kaikissa The Strokes-kappaleissa. Lopputulos on kaupallisempi kuin edelliset The Strokes-albumit mutta se ei menoa haittaa oikeastaan yhtään.


Ehkä Casablancasin pulppuavan sävellyssuonen salaisuus on kiinni vain asenteesta. Hurjien Strokes-levyjen jälkeen Casablancas ei halua jäädä paikalleen, vaan haluaa etsiä uusia tuulia discoilun parista. Asia hiipi mieleeni oikeastaan siksi, koska Phrazes for the Youngia kuunnellessa Julian tuntuu vain olevan niin täysin kotona musiikin parissa. Levy toimi aikoinaan ilmestyessään itselleni tapetointimusiikkina ja jotenkin tuntui, että tämä alkuun mahdottomalta vaikuttanut projekti onnistui menemään paljon sutjakammin Phrazes for the Youngin soidessa taustalla.


Jos parhaita biisejä lähdetään etsimään tältä levyltä niin ensimmäisenä nousee ehdottomasti esiin levyyn päätösraita Tourist - kun viisiminuuttiseen kitaravingutteluun twistataan mukaan Julian Casablancasin laiskan kiihkeä ääni on lopputulos jotain todella tyylikästä. Eivätkä levyn viralliset singlet Out of the Blue ja 11th Dimension myöskään Touristin laadukkuudesta kauas jää!


Ihmettelen suuresti miksi Rumban toimittaja aikoinaan lyttäsin tämän levyn, vedoten siihen että se on liian pitkästyttävä. Vain kahdeksan kappaleen pituinen Phrazes for the Young on todella tiivis paketti ja levyn erikoisversiossa mukana tulleet kolme bonusbiisiä vain onnistuvat kasvattamaan lisää soolomateriaalijanoa. Tsiisus!Joulun kunniaksi tämä kappale on enemmän kuin paikallaan. I Wish It Was Christmas Today on yks niistä bonuksista, joita ei valitettavasti löydy siltä normaali pitkäsoitolta. Valitan!

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.