#55 Seek Magic


Julkaisuvuosi: 2009
Ensikosketus: 2009
Helmeilivimmät biisit: Green Knight, Bicycle, Stop Talking, Graphics
 

Levyn huumaavuus
8.2Ulkona sataa lunta ja huomenna on jo itsenäisyyspäivä, joten itselläni alkaa olemaan jo hieman joulufiilistä jota vuonna 2009 julkaistu Memory Tapesin debyytti Seek Magic lisää. Ei tämä levy ei ole mikään joululevy, mutta aina kun kuuntelen tätä minulle tulee mieleen eräs joulukuinen ilta milloin matkustin lumisateessa junassa istuen kotiin viettämään joulua ja Seek Magic soi ipodistani. tämä on chillwavea joka sopii niin kesäöihin kuin myös talvi-iltoihin milloin katulamput valaisevat maahan satavaa lunta.

Levyn laadukkaan tasainen, mutta ei mielestäni mitenkään tasapaksu. Heti intromaisen Swimming Fieldin jälkeen kuultava Bicycle lumoaa ja yllättää new-order -maisella soolokitaroinillaan, joka saa minut hymyilemään. Green Knight kuuluu myös levyn parhaimmistoon ja kertsi onkin yksi levyn mieleenpainivummista, itse biisi on sävyltään ja sanoituksiltaan surullinen, johon nerokas koripallo-sample sopii mainiosti. Vaikka Seek Magic onkin vain 8 biisin pituinen levy, se ei ole liian lyhyt vaan juuri sopivan pituinen ja eihän levylle ole mielestäni eksynyt yhtään muita heikompaa biisiä. 

Seek Magic on kaihoisa levy rakkaudesta, jonka huomaa etenkin Run Outin sanoituksissa, periaatteessa clichéistä, mutta toisaalta ei mitään liian siirappista eikä todellakaan "ranteet auki" -itkua. Tosin itselläni lyriikat ovat vain osa kokonaisuutta eli musiikkia. Tämän levyn äänimaisema on jollakin tavalla lumoavan talvinen ja piristävä poikkeus chillwave-genressä. Tänäkin vuonna, kun matkaan junalla kohti keski-suomea ja joulunviettoa soi Tampereen kohdalla jälleen Seek Magic, tulisikohan siitä peräti perinne.

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.