#51 When It's All Over We Still Have To Clear UpJulkaisuvuosi: 2001
Ensikosketus: 2007
Helmeilevimmät biisit: Ask Me How I Am, An Olive Grove Facing the Sea, On/Off, When It's All Over We Still Have to Clear Up

Löytyykö levyhyllystä: Kyllä
Levyn huumaavuus
9.5"Tunnelmallinen, Ajaton, Uniikki, Viaton"


Jos minulta kysyttäisiin nyt, mitä mieltä olen Snow Patrolin järjestyksessään toisesta pitkäsoitosta, kuvailisin sitä näillä adjektiiveilla. Koin valaistumisen tämän levyn suhteen oikeastaan aivan juuri. Mistä on oikein kysymys?


Oma Snow Patrol -seikkailuni alkoi vasta Eyes Open-levyn (2006) aikoihin. Ei pitäisi koskaan tutustua bändiin siten, että nappaa vasta järjestyksessään neljännen levyn kuunteluun ja jättää kuuntelematta aikaisemmat levyt kokonaan. Tämän seurauksena yhtyeestä voi saada ihan vääränlaisen kuvan ja sen voi leimata ihan väärään musiikilliseen lokeroon. No kappas vaan, minulle kävi Snow Patrolin kohdalla juuri näin. Vasta ihan juuri päätin tutustua bändin kahteen ensimmäiseen levyyn kunnolla. Gary Lightbodyn kauniin unelias ääni on aina kiehtonut minua mutta Snow Patrol on aina ollut liian pop omaan makuun. Nyt täytyy kuitenkin sanoa, että poppoon toinen levy on ihan toista maata.


When It's All Over We Still Have To Clear Up löi minut suorastaan ällikällä. Se ei kuullosta Snow Patrolilta, jota olen tottunut kuulemaan. Vaatimaton ja hieman kokeileva äänimaailma yhdistettynä Gary Lightbodyn ääneen ja lyriikoihin puskee suorastaan hunajaa korviin. Tunnelman on paikoittain haikea ja dramaattinenkin mutta se jättää tosi kivat fiilikset kuitenkin.


Jännää miten erilaisen kokonaisuuden bändi lopputuloksesta on saanut, kun ykköstavoitteena ei ole ollut tehdä pitkäsoitolle mitään Chasing Carsin tapaista radiohittiä. Tätä levyä tehdessä bändi on selvästi nähnyt vaivaa koko levyn tekemisen eteen ja Gary Lightbody taas kuunnellut vain ja ainoastaan omaa itseään lyriikoita tehdessä. Levyn parhaat palat tarjoaa ennen kaikkea nimikkobiisi mutta myös Ask Me How I Am on todella tarttuva renkutus. Täytyy sanoa, että pidän todella paljon myös levyn kansitaiteesta!


When It's All Over We Still Have To Clear Up on ollut mun vuoden paras musiikillinen löytö ehdottomasti tähän mennessä. Ja kyllä vain, tämä levy voi olla myös sinulle joka et pidä Snow Patrolin radiohiteistä (Chasing Cars, Run, Take Back the City) ollenkaan. Kokeilkaa.Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to #51 When It's All Over We Still Have To Clear Up

  1. Jeah! Tämä levy tuli hankittua tuoreeltaan, kun ihastuin Uncutin kokoelmalla olleeseen Making Enemies -biisiin. Pian ostin myös ekan levyn ja diggailin kovasti sitäkin (Starfighter Pilot!). Ja sitten seurasin suu auki bändin kehitystä (tai taantumusta?) listajyräksi. En ole kuullut mitään myöhemmistä levyistä kokonaan, eikä oikeastaan kiinnostakaan, mutta nämä kaksi levyä menevät Spotify-jonoon nyt heti, kun ei ole tullut muutamaan vuoteen kuunneltua.

    VastaaPoista
  2. Hehe, kiva kuulla että joku muukin pitää Snow Patrolin vanhasta matskusta! Eka levy on kyl mun mielestä aika raakile mutta voittaa mennen tullen bändin kaks uusinta levyä.

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.