#50 wonderbiliaJulkaisuvuosi: 2009
Ensikosketus: 2009
Helmeilevimmät biisit: Imaginary Times, Outsider Code, Ordinary Teenage Sensation


Levyn huumaavuus

8.1


Viola, tämä monelle tuntematon ja omasta mielestäni täysin aliarvostettu yhtye teki vuonna 2009 erinomaisen palveluksen suomalaisille musiikinystäville ja julkaisi kaikki vanhat albuminsa ladattavaksi ilmaiseksi kotisivuillaan. Eikä siinä vielä kaikki, vaan Viola on siitä lähtien julkaissut kerran kuukaudessa uuden biisin ilmaiseksi ladattavaksi ja laatu on pysynyt muutamia poikkeuksia lukuunottamatta hyvänä ja etenkin monipuolisena. Nyt on tarkastelussa Violan kolmas ja viimeisin kokopitkä julkaistu albumi Wonderbilia.

Kolmannella levyllä Viola päätti siirtyä askeleen söpöstä elektro vaikutteisesta indiepoprockista kohti vielä elektronisempaa soundia onnistuen siinä yllättävän hyvin ja etenkin luontevasti. Vaikka albumilta ei löydykään Utopia Frailway, Breathtaker, Wayne Coyne, Be Our Santa Claus ja I Don't Know Partyn kaltaisia indiehelmiä. Niin vahvan pianon johdattama ja mielenkiintoisen tasoristeys-samplen sisältävä Outsider Code ja etenkin tanssittava Imaginary Times ovat parhaimmistoa suomalaisessa elektro/synapopskenessä. Levyn jakana toimii vähän turhakin instrumentaali Ideal Rainbow ja jälkipuolisko onkin alkupuoliskoa melankolisempaa ja melodisempaa.

Wonderbilia on yksi laadukkaimmista ilmaislevyistä suomessa muun Violan tuotannon ohella. Yksi harmittava puoli tässä ilmaisjakelussa on, Viola ei tee enää livekeikkoja, erästä suomalaista musiikkimediaa lainaten, voisi toimia hyvin intiimeissä klubiolosuhteissa, mutta kyllähän tämä kotona fiilistely toimii myös.

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.