#41 Pala

Julkaisuvuosi: 2011
Ensikosketus: 2011
Helmeilevimmät biisit: Pull Me Back to Earth, Helpless, Show Me Lights, Live Those Days Tonight (vaikea valita parhaat!)

Löytyykö levyhyllystä: KylläLevyn huumaavuus
8.2Mikä yhteys on Shine 2009:n Realismin, Hooray for Earthin True Lovesin ja Friendly Firesin Palan välillä? Vastaus kuuluu näin: en olisi luultavasti ikinä eksynyt kuuntelemaan YHTÄKÄÄN näistä tämän vuoden tuotoksista, ellei Cut Copy olisi onnistunut nostattamaan minuun alkukeväästä niin kovaa elektrokuumetta. Näistä kolmesta levystä voiton kotiin vie ehdottomasti Pala. Miksi näin?


Jopa Mercury Prize-ehdokkuudella palkitun Friendly Firesin räpellys-debytiin jälkeen en olisi uskonut, että seuraava tuotos olisi mitään Palan kaltaista. Kaikin puolin voi sanoa, että Friendly Firesin musiikki on saanut rajusti lihaa ympärilleen. Muutaman kikan ympärille rakennetut ensimmäisen levyn biisit ovat saaneet tilalle kerrassaan loistavia anthemeja. Musiikki on lämmintä, helposti lähestyttävää, tarttuvaa ja se onnistuu porevitamiinitabletin tavoin piristämään mieltä.


Levyltä ei oikeastaan pysty eikä tarvitsekaan irrottaa parhaita biisejä - jokainen kappale toimii todella hyvin. Tätä levyä tekee mieli kuunnella kokonaisuutena, 11 kappaleen voimin brittiläinen Friendly Fires vakuuttaa että he ovat tulleet jäädäkseen elektrokartalle - vapiskoon aussilainen Cut Copy, ranskalainen "foolish punk" ja Washed Out jenkkilästä.


Palan kansitaide kuvaa hyvin bändin kehitystä - Friendly Fires on irrottautunut debyytin lähes värittömästä tanssipunkista ja siitä on kasvanut mehukkaan hedelmäinen ja värikäs elektrobändi. Taisin aiemmin kruunata omassa blogissani Palan vuoden kesälevyksi, pysyn sanojeni takana. Tässä sinulle hyvä lukija aurinkoista musiikkia pimeisiin iltoihin!

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.