#36 Relationship of CommandJulkaisuvuosi: 2000
Ensikosketus: 2008
Helmeilevimmät biisit: Arcarsenal, One Armed Scissor, Cosmonaut

Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
7.5


Ja teemaviikkomme jatkuu jälleen yhdellä millenium -julkaisulla. At the Drive-In, tuo El Pason lahja maailmalle ei ole minulle itselleni eikä varmasti monelle muullekaan ollut se helpoin pala nautittavaksi näin äkkiseltään. Yhtyeen aggressiivinen soundi onnistui vasta kolmannella levyllä pääsemään sellaiseen kuosiin, että sitä pystyi tarjoilemaan edes lusikallisen valtavirtayleisölle. Kahden hyvinkin raffin albumin, Acrobatic Tenementin (1996) ja In/Casino/Outin (1998) jälkeen syntyi nimittäin Relationship of Command, jonka arsenaalista löytyi kourallinen varteenotettavia hittejä. 

Alkuun pitää sanoa, että Relationship of Command on ennen kaikkea vihainen, kokeileva ja poukkoileva purkitus. Kappaleista on aistittavissa bändin jäsenten ja ennen kaikkea tunteikkaan laulaja Cedricin ja afropäisen kitaristin Omarin "kaikki peliin"-asenne. Levyltä ehdottomasti suurimpaan suosioon ponkaissut radiopläjäys One Armed Scissor antaa tästä hyvän merkin: Cedric Bixler-Zavalan karjuva laulutyyli ja Omar Rodriguezin kitaratyöskentely onnistuvat vain yksinkertaisesti tarttumaan tajuntaan niin lujasti "Cut away Cut away, send transmission from the one-armed scissor"-kertsin saattelemana - alle neljän minuutin rykäyksestä löytyy kaikki se mistä At the Drive-Inissä on kysymys, hyvässä mielessä. Biiseistä ainakin myös Arcasenal, Pattern Against User ja Cosmonaut onnistuvat hurmaamaan aggressiivisuudellaan. Kokonaisalbumi ei kuitenkaan onnistu olemaan mikään hittiparaati, loput albumista on menevää mutta ei lähellekään niin nautittavaa kuin ennemmin mainitsemani neljä biisiä.

Mielestäni levyn kovin ase muita 2000-luvun levyjä vastaan on ennen kaikkea tietynlainen musiikillinen spontaanisuus - At the Drive-Iniä on monissa piireissä kutsuttu hyvin uniikiksi bändiksi, sellaisia kun sattuu enää harvemmin nykyään löytämään. Harmi vaan, että bändi hajosi vuonna 2001, tilalle tuli The Mars Volta, Omarin ja Cedricin kokeellisempi musiikkiprojekti, joka on tällä hetkellä monin verroin suosituimpi kuin ATDI. Huhuja bändin paluusta on pyörinyt jo kauan aikaa, mutta ainakin toistaiseksi At the Drive-In pysyttelee vielä jäissä.

Jos haluat välillä kotona heittää televisiosi ikkunasta ulos, heiluttaa hiuksiasi ja karjua kuin viikinki maihin noustessaan, Relationship of Command on kuin tehty sinulle.


Posted in , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.