#35 White PonyJulkaisuvuosi: 2000
Ensikosketus: 2005
Helmeilevimmät biisit: Passenger, Digital Path, Change, Knife Prty


Levyn huumaavuus
8.7

 

In the year 2000! Eli tällä viikolla teemana on vuosi 2000 ja minulle osui analysoitavaksi ehkä mielestäni parhain Deftones levy White Pony.

Kaksi asiaa nousee White Ponylta ekana mielee, loistavat rumpusoundit joita Abe Cunninghamin monipuolinen ja kikkaileva soitto tukee erinomaisesti. Toiseksi Chino kuulostaa tällä levyllä parhaimmalta kuin millään muulla Deftones-levyllä, osittain johtuen siitä, että liiallinen huumeiden käyttö vei miehen äänestä parhaimman terän myöhemmin. Muistui mieleeni kolmaskin asia, nimittäin Maynard James Keenanin vierailu Passenger biisissä on täyttä timanttia, kuten on itse biisikin rumpukomppiaan myöten, tämmöstä yksinkertaista haikka/virveli kikkailua soisi kuulla enemmänkin. 

Eihän loistavat biisit Passengeriin jää. Change, Digital Path ja Knife Prty nousevat vähintääkin samalle tasolle aiheuttaen kylmiä väreitä, jokainen omalla tavallaan. Ainoastaan tylsästi laahavat Feiticetra ja Street Carp jättävät kylmäksi myös sinänsä hieno ja Deftonesin musiikillista monipuolisuuttaa hyvin kuvaava Teenager ei istu jostain syystä kokonaisuuteen.

White Pony on yksi parhaimmista vaihtoehtometallilevyistä mitä tiedän. Vai onko tämä itseasiassa edes metallia? Ainoa asia joka mielestäni määrittelee Deftonesin Metalli-genren alle on hyvin olellisena osana musiikkia kuultavat raskaat kitarat. Jotkut kutsuvat tätä Nu-Metalliksi, joka aiheuttaa monelle negatiivisen reaktion. Ei, Deftones on aivan liian monipuolinen kuuluakseen kyseisen genren alle yhdessä Linkin Parkin ja Limp Bizkitin kanssa. Päädyn siihen tulokseen, että etenkin tämän bändin kohdalla liian tiukka genremääritys on turhaa, koska se ei kerro tarpeeksi itse musiikista.

Monet jotka eivät pidä metallista tai raskaammasta musiikista itseni mukaan lukien, voivat varmasti tykästyä tähän levyyn. Ainakin jos vaan sivuuttavat Eliten ja Korean, jotka ovat hieman turhankin räyhääviä. 

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to
#35 White Pony

  1. Hyvin sanottu! Ei Deftonesia oikein voi minkään genren alle tiputtaa. White Pony on ehdottomasti bändin paras albumi, ja edelleen ihan mieletön. <3

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.