#34 Cherish The Light Years


Julkaisuvuosi: 2011
Ensikosketus: 2011
Helmeilevimmät biisit: The Great Pan Is Dead, Confetti, Icons Of Summer
Löytyykö levyhyllystä: Ei, Spotify pelastaa


Levyn huumaavuus:
8.1

Cold Cave syntyi alunperin hc-punkbändeissä soittaneen Wesley Eisoldin sivuprojektiksi, josta lopulta kasvoikin miehen pääprojekti. Punkin ja hardcoren kanssa Cold Cavella ei ole mitään tekemistä, koska bändin tyyli ammentaa kasarin synapopista, post-punkista ja goottipopista pienin industrialvivahtein.

Itseltäni meni jostain kumman syystä bändin parin vuoden takainen debyyttilevy täysin ohi, mutta bändin viime keväänä julkaistu kakkoslevy Cherish The Light Years osui tutkaani ja hyvä niin. Tuoreita ja hyviä post-punk-yhtyeitä kun ei nykyisin liiaksi ole.

Siinä missä 2000-luvun muut post-punkkarit ovat luottaneet enemmän tunnelmaan ja hienovaraisuuteen, niin Cold Cave tekee kaikkea muuta. Yhtyeen musiikissa korostuu punk todella vahvasti, mistä jo levyn avauskappale The Great Pan Is Dead on täydellinen esimerkki. Syntikat vihlovat korvia ja tempo viilettää järkyttävissä lukemissa. Vielä kun Eisoldin ääni kuulostaa lähinnä kärsivältä valitukselta, niin bändiä kuunnellessa voi kuvitella olevansa kaupungin törkyisimmissä ja hikisimmässä diskossa pukeutuneena kokonahkaan.

Bändi ei suinkaan onneksi pelkästään roimi sinne sun tänne biiseillään, vaan he osaavat myös luoda hienoa tanssittavaa gootti-poppia. Confettin ja Underworld USA:n synariffit ja iskevät kompit saavat pään nytkymään ja jalan tamppaamaan lattiaa. Muissa biiseissä taas viehättävät pienet yksityiskohdat, kuten Alchemy And Youn torvet ja Icons Of Summerissa kuultavat Crystal Castlesmaiset mölysyntikat. Pienillä jutuilla bändi tekee todella kuluneista jutuista erinomaisia biisejä.

Jos haluat post-punkiltasi myös sitä punkia, niin Cold Cave on erinomainen valinta. Pitää tosin sen verran varoittaa, että levyä kuunnellessa on todella vaikea pitää itseään aloillaan, joten raivaa itsellesi tarpeeksi tilaa rehaamiselle, jotta kotisi on levyn kuuntelemisen jälkeen edes jossain kunnossa.Ensi viikolla on vuorossa blogimme ensimmäinen, mutta ei viimeinen teemaviikko! Tässä ensimmäinen paljastus siitä, mitä voitte ensi viikolta odottaa.Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to
#34 Cherish The Light Years

  1. Cold Cave kyllä tärppäsi, joten kiitsa vinkistä. :) Vaikka lieneekin lähimpänä punkia mihin tällä hetkellä kykenen..

    VastaaPoista
  2. Olkaapas hyvä! :) Tarpeeksi kun kuuntelet, niin kyllä sisäinen punkkarisikin herää.

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.