#37 Since I Left You

Julkaisuvuosi: 2000
Ensikosketus: 2005
Helmeilevimmät biisit: Since I Left You, Two Hearts in ¾ Time, Frontier Psychiatrist, Summer Crane
Löytyykö levyhyllystä: Ei


 Levyn huumaavuus 
9,1

Levy päivässä -blogin ensimmäisen teemaviikon idea on siis se, että jokainen meistä valitsi yhden vuonna 2000 julkaistun levyn, joka arvottiin jollekulle toiselle ruodittavaksi. Arpaonni oli minulle suosiollinen, ja sain teemaviikolle toivomani levyn. The Avalanchesin Since I Left You oli erityisen innostava valinta siksi, että vuosia takaperin kuuntelin levyä paljonkin, mutta en kuitenkaan ole sitä kokonaisuudessaan aikoihin kuullut, vaikka Since I Left You ja Frontier Psychiatrist -biisit ovat toki Spotifysta tasaisin väliajoin soineet.

Muistan kuunnelleeni Sice I Left Youta ensimmäisinä opiskeluvuosinani minidisciltä(!), kun matkustin bussilla Oulusta kotikylääni. Tätä kirjoitusta varten puolestaan kuuntelin levyä mp3-soittimelta pyöräillessäni ympäri Oulua. En usko, että Since I Left You:ta olisi varsinaisesti tarkoitettu matkamusiikiksi, mutta siihen se loistavasti soveltuu. Yli 500 sämpleä sisältävä levy on kuin kuuntelisi maailman parasta radiokanavaa pää täynnä jotakin todellisuutta pehmentävää ainetta.

Vaikuttavinta Since I Left Youssa on mielestäni se, että vaikka levyn julkaisusta on kulunut yli kymmenen vuotta, kuulostaa se silti tuoreelta. En millään muotoa ole elektronisen musiikin asiantuntija, mutta olen ymmärtänyt, että noissa piireissä musiikin parasta ennen -päivämäärä on pahimmillaan hyvinkin lyhkäinen. Since I Left You vaikuttaakin samalla tavalla ajattomalta ja kestävältä kuin DJ Shadowin Endtroducing tai Airin Moon Safari.

Sen lisäksi, että Since I Left You on erinomaista matkamusiikkia, on se myös kivaa seuraa sohvalla loikoillessa, koska levyllä tapahtuu koko ajan jotakin kiinnostavaa ja koukkuja on kuin Kilpisjärven pilkkikilpailuissa. Mainitsemieni käyttötarkoitusten lisäksi Since I Left You toimii varmasti edelleen myös baarin tai kotibileiden tanssilattialla, vaikka vannomaan en mene - minä kun tanssin vain humalassa, kankeasti ja Nelivitosessa. 

The Avalanches ansaitsee erityiskiitoksen upeista musiikkivideoistaan. Katsokaapa Frontier Psychiatrist tuosta alta ja Since I Left You vaikkapa Youtubesta.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

8 Responses to
#37 Since I Left You

 1. Minidisc! Aah, mulla oli niitä tyhjiä levyjä pitkään palloilemassa, kun en keksinyt niille käyttöä (soitin hajosi). Ilmeisesti äänityksessä niitä tosin käytetään edelleen (?).

  The Avalanches on lähes tuntematon mulle (oon varmasti sitä kuunnellut mutten tietoisesti), mutta video on kieltämättä hauska.

  VastaaPoista
 2. Minun minidisc-soittimelle ei edes pystynyt nauhoittamaan.

  Suunnilleen 50 kirjaston levyä tuli aikoinaan minidisceille "lainattua". Ehkä joskus vuosikymmenten päästä innostun nostalgisoimaan. :D

  VastaaPoista
 3. :D Missä välissä nää minidiscit tuli oikein markkinoille? Itse muistan, että serkulla oli joskus tällainen. En kyllä sitä päässyt koskaan kokeilemaan.

  Since I Left You löytyy myös omasta hyllystä, mutta harmittavan vähän olen kajonnut muihin kuin Since I Left You ja Frontier Psychiatrist kappaleisiin.

  VastaaPoista
 4. Joskus 1990-luvun loppupuolella? Joo, koska yhdellä tutulla oli jo ajokortti ja sen autossa oli MD-soitin. :D

  VastaaPoista
 5. En oo ikinä mitään minidisciä omistanut, en ees muistanu et semmosiakin on ollu. :D kannettava cd-soitin oli kova sana, piti pitää koulussa repussa samalla kun kuunteli musiikkia, kun eihän semmonen mihinkään taskuun mahtunut. Ja minä kun tän Avalanchesin valitsin, niin onhan toi todella ajaton levy, kuten sanoit. :) Toimii vieläkin erittäin hyvin, eikä kuulosta yhtään siltä, että olisi muka jo 10-vuotta vanha levy. Toi on mulle todellakin hyvä levykokonaisuus johtuen biisien yhteen miksaamisesta. Yksittäisiä biisejä on noiden kahden videobiisin lisäksi hankala muistaa.

  VastaaPoista
 6. Mullakin oli minidisc-soitin, voitin sen jostain Fazerin arvonnasta 1997 tai 98. Tai siellähän se jossain kaapissa möllöttää edelleen... Aika vähälle käytölle se jäi, olis ehkä kannattanut myydä pois heti tuoreeltaan. Avalanches-levy sen sijaan tuli myytyä, en oikein saanut siitä mitään irti (toisin kuin esim. Moon Safarista).

  VastaaPoista
 7. Joskus kun halusin (vielä enemmän) olla dj, niin tämä oli ehkä inspiroivinta matskua ikinä. Samplejen monipuolisuus ja rikkaus oli niin käsittämätöntä, että meni aikansa ennen kuin niiden alta alkoi löytämään biisejäkin. :D Nykyisin toimii edelleen loistavasti, eikä edes ajan hammas ole päässyt puremaan.

  Minidisceistä en muista mitään muuta kuin sen, että yhdellä kaverilla oli sellainen vielä jopa mp3-soittimien valtakaudella, koska toimi ihan samalla periaatteella. En kyllä tajua miten, mutta uskoin, kun kaveri kerta niin sanoi.

  VastaaPoista
 8. Hmm mun pitää sit vaan kuunnella tätä enempi. En kyllä ymmärrä mäkään miten MD voi toimia samalla periaatteella kuin mp3-soitin, mutta ehkä sillä on turha vaivata päätään. :D

  p.s. Miksi meistä ei koskaan tullut tiskijukkia?

  VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.