#32 Evening Tapestry

Julkaisuvuosi: 2011
Ensikosketus: 2011
Helmeilevimmät biisit: Impressions of a City Morning, Summer Showers, Monday Moon, At Last
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä


 Levyn huumaavuus 
8,6

Siihen nähden, kuinka paljon levyhyllyssäni on Belle & Sebastianin - ja erityisesti Belle & Sebastianista inspiroituneiden bändien - tuotantoa, on vähän yllättävää, etten ole tähän blogiin kirjoittanut yhdestäkään nössöpop-levystä. Noh, nössöpopin aika on hetkiseksi koittanut.

Philadelphialainen Brown Recluse kuulostaa jotakuinkin siltä, kuin Belle & Sebastian olisi Glasgowin sijaan perustettu Kalifornian auringon alla. Paikoitellen mieleen tulee myös Beulah ja miksei myös 60-luvun auringonpaistepopin klassikkobändit. Evening Tapestryssa ei siis ole mitään erityisen mullistavaa. Paitsi muutama vuoden, melkeinpä minkä tahansa vuoden, parhaista popbiiseistä.

Levyn tähtihetket ovat Impressions of a City Morning ja Monday Moon. Myös Summer Showers, At Last ja Golden Sun ovat poikkeuksellisen hienoja biisejä. Heikoimmillaankin (Hobble to Your Tomb, Paisley Tears, March to Your Tomb) Evening Tapestry on kovin miellyttävää kuultavaa. Napakat 31 minuuttia kestävä levy onkin erinomaista musiikkia krapulattomiin viikonloppuaamuihin.

En läheskään aina jaksa kovin syvällisesti perehtyä kuuntelemieni levyjen sanoituksiin, enkä nytkään ollut kovin kiinnostunut selvittämään, miksi ihmeessä hautakammiokipale sekä avaa että päättää levyn, joka sanoituksissaan muutoin keskittyy enimmäkseen kaupunkielämän tarkasteluun Tätä kirjoitusta varten kuitenkin pläräsin läpi myös sanoitusvihkosen. Englannin kielen taitoni riittää yleensä mainiosti poplevyjen kuuntelemiseen ja musiikkisivustojen lukemiseen, mutta Evening Tapestryn aikana piti turvautua välillä sanakirjaan. Nytpä sentään tiedän, että malleable tarkoittaa mukautuvaista tai taipuisaa, gnashing hampaiden kiristelyä ja eviscerate puolestaan sisälmyksien poistamista (ja joo - uskon että te kaikki black metal -henkiset lukijamme tiesitte ihan varmasti ainakin tuon viimeksi mainitun). Jos olisin suunnilleen kahdeksan vuotta nuorempi, briljeeraisin uusilla opeilla englannin ylioppilaskirjoituksissa. Aiheesta riippumatta tuolla sanastolla aineesta tulisi väistämättä kohtuullisen kiinnostavaa jälkeä.Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.