#21 ZonoscopeJulkaisuvuosi: 2011
Ensikosketus: 2011
Helmeilevimmät biisit: Need You Now, Blink and You'll Miss A Revolution, Pharaohs & Pyramids, Alisa
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä
Levyn huumaavuus
9.2Cut Copy teki tän vuotisella Zonoscopellaan sen mitä Hot Chip teki One Life Standillaan viime vuonna - luultavasti vuoden kovimman tanssilevyn. Australialainen trio on kiehtonut minua jo monta vuotta. Zonoscope oli ennen vuoden starttaamista ehdottomasti se levy, mitä odotin eniten. Jo viime syksynä ulos putkahtaneet sinkut Take Me Over ja Where I'm Going tartuttivat sellaisen Cut Copy-kuumeen mulle, että voi pojat. 


Odotukset tän levyn suhteen itsellä oli aikoinaan siis hurjan kovat. Olin armeijassa, kun levy julkaistiin. Odotin niin niin kovasti sitä ensimmäistä lomaviikonloppua talvella, että pääsen katsastamaan vihdoin sen postiluukusta alas tulevan Cut Copyn uuden levyn. Mutta miten kävikään, ekat kuuntelukerrat olivat jostain syystä TOSI laimeita, tokat jossain määrin myös. Mä olin niin pettynyt, Zonoscope ei jostain syystä toiminutkaan vaikka seuranani oli kaupasta napattu erikoiskalja ja Ristorante-pakastepizza. 


Olinpa kuitenkin viisas ja annoin levylle aikaa kuoriuta kylmästä kuorestaan viikon, kahden verran. Ja kappas vaan, seuraavana lomaviikonloppuna sitten rakastuinkin levyyn, suorastaan hullaannuin - levyn kylmän ulkokuoren alta löytyikin jotain niin arvokasta ja lämmintä tavaraa, jota ei voi kutsua kuin vuoden parhaaksi musiikiksi. Biisi, joka sai minussa aikaan jotain, oli ehdottomasti Need You Now. Mä voin myös ylpeästi sanoa, että tää on itselle se vuoden kovin yksittäinen biisi edelleen ja sinä se tulee luultavasti myös pysymään. Jostain syystä tällaiset ah-kokemukset muistaa edelleen, hyvin tarkkaan.


Bändin soundi on jotenkin niin tyylikäs ja tarttuva, jossain määrin myös uniikki, että voi vain ihmetellä miten Australian pojat sen oikein tekevät. Biisit onnistuu olemaan niin jammailtavia kuitenkaan olematta yhtään pinnallisia. Kertsit on sanoituksiltaan sitä perushuttua, mutta ne saavat suorastaan ihanan Dan Whitfordin äänen saattelemana ihan uuden merkityksen. Myös Cut Copyn älyttömän raikkaat soundit osaa ilahduttaa, tuntuu että bändi on onnistunut vain jalostamaan soundiaan In Ghost Coloursilta. Blink and You'll Miss a Revolution tuo suorastaan viidakon kotiin, Need You Now ilahduttaa sydäntä pakahduttavalla rytmillään ja Pharaohs & Pyramids onnistuu tuomaan Afrikka-fiiliksen lähemmäs kuin yksikään Indiana Jones-leffa.


Mul on vaan yks ongelma tän levyn suhteen, en kyllästy tähän millään. No eihän se nyt mikään ongelma ole, vaan erittäin erittäin hyvän albumin merkki.Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to
#21 Zonoscope

  1. Need You Now on kyllä ehdottomasti levyn paras, vaikka lopputulos onkin aika tasaisen hyvä. Mua vaan vähän harmittaa, kun viimekeväinen keikka ei ihan yltänyt odotuksiin. :/

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.