#437 When We Sleep

                                Sävykästä indiepoppausta


Julkaisuvuosi: 2015
Ensikosketus: 2015
Helmeilevimmät biisit: When We Sleep, She's Praying For World Destruction
Löytyykö levyhyllystä: Bandcamp, Spotify, yms.

Levyn huumaavuus
                                   8.2
Ensimmäisillä julkaistuilla biiseillään – etenkin Dada Song ja Supa Dupa Girl – Jyväskylästä ponnistava Wends vaikutti Satellite Storiesin jalanjäljissä kulkevalta energiseltä poprockretkueelta. Debyyttilevyllään Wends on kuitenkin, tarttuvuutta kadottamatta, siirtynyt pirteästä poppauksesta hillitympään ja sävykkäämpään, hetkittäin jopa melko tummasävyiseen poppaukseen, jossa 1980-luku on läsnä, mutta ei mitenkään liiallisesti, tai ainakaan häiritsevästi. 

When We Sleepillä Wends osoittaa hallitsevansa vahvatunnelmaisten ja tarttuvien poprokkausten (Across The Oceans, Deity, I Am Light, Water In My Lungs, When You, Surreal) teon, mutta on kiehtovimmillaan hillitessään ja hidastaessaan menoaan, kuten synkästi poppaavalla Satan Stuck My Head In A Microwavella ja tunnelmallisilla poppiksilla, joita levyllä edustavat nimibiisi, She's Praying For World Destruction ja Current, joista etenkin SPFWD on täysosuma. Erityyppisistä biiseistä huolimatta levy on todella onnistunut kokonaisuus; ainoana pienenä kauneusvirheenä voi pitää aiemmin Supa Dupa Girlin ”B-puolena” piilotelleen When Youn uutta lyhyempää versiota, joka ei täysin sovi levyn vakavahkoon tunnelmaan, vaikka hyvä poppis onkin.

Omiin korviin When We Sleep kuulostaa alusta loppuun kansainväliseltä indiepoppaukselta, joka voi hyvinkin erottua hyvien biisien, mietittyjen tekstien, kirkkaan ja kevyen saundimaailman ja hienon laulannan ansiosta massasta myös maailmalla, tai ainakin tarjoaa hyviä hetkiä niille, jotka levyä päätyvät kuuntelemaan. Eli siitä vaan NEØVin, Satellite Storiesin, French Filmsin ja muiden seuraksi maailmalle!

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.