#396 Weird Drift

                        Eteeristä hönkäilyä


Levyn huumaavuus
                                    6.7
Julkaisuvuosi: 2014
Ensikosketus: 2014
Helmeilevimmät biisit: Rain, Sultana
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.

Heterotic on siitä harvinainen duo, että kumpikaan kaksikosta ei laula. Niin Mike Paradinas (μ-Ziq. Planet Mu -levy-yhtiön omistaja) kuin Lara Rix-Martinkaan eivät vastaa vokaaleista. Heterotic ei varsinaisesti olekaan elektropopduo, vaan heidän musiikkinsa on enemmänkin ambientin ja/tai vastaavaa elektronisen fiilistelyn yhdistämistä popelementteihin. Laulua heidän levyillään kyllä kuullaan. Heidän viimevuotisella debyytillään siitä vastasi englantilainen Gravenhurst, tällä levyllä taas ranskalainen Vezelay.

Weird Driftin ongelma on liiallinen eteerisyys ja fiilistely. Nautittavimmillaan se on eniten popilta kuulostavalla Rainilla ja Discoveryn aikaisesta Daft Punkista muistuttavalla hyvinkin melodisella ja hauskalla Sultana-instrumentaalilla. Muuten levyn eteerisyys johtaa hetkittäiseen pitkästymiseen. Levyn loppupuolella on kyllä paljon hyviäkin hetkiä, vaikkapa Florencessa tai Empiresissä, jossa Vezelay hönkäilee hyvinkin kauniisti.

Heterotic-duo yhdistelee WD:llä melko kiehtovasti konemusiikin níksejä ja melodiantajua, ja Vezely on laulaja, joka osaa fiilistellä pehmeästi ja ehdottomasti nostaa ainakin muutaman biisin tasoa. Ehkä WD:stä saa eniten irti kun sitä lähestyy ambientlevynä, jossa on melodioita ja kappalerakenteita, ei niinkään poplevynä. Minä en nyt tehnyt niin. Mutta videobiisi Rain toimii siitä popvinkkelistäkin kuunneltuna.

 

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.