#379 Pauhu

                                          Vahvaa tunnelmaa


Julkaisuvuosi:2014
Ensikosketus: 2014
Helmeilevimmät biisit: For Deliverance, They neither Toil nor Spin
Löytyykö levyhyllystä: Bandcamp, Spotify, jne.

                                            

Levyn huumaavuus
                                                  7.8

Siirryn nyt tänään alkuvuonna innostaneiden ja kiinnostaneiden levyjen pariin. Minulle tammikuun levy taisi olla tamperelaisen Revival Hymnsin kakkoslevy Pauhu, mutta sitten, niin kuin levyille tapaa omalla kohdalla käydä, se on jäänyt hieman paitsioon. Ajattelin jopa hieman, että se on levy joka sopii ainoastaan talveen eikä toimisi kesällä. En usko, että Pauhu onkaan oikea levy ottaa kuunteluun auringonpaiteessa, mutta auringon ollessa pilvien takana se toimii oikein hyvin nyt kesäkuussakin.

Pauhu on ylevä ja haastava post-rock/shoegaze-levy, jossa RH milloin kehittelee ja paisuttelee kärsivällisesti tunnelmaa, milloin pauhuaa täysiä. Muistan kuinka tammikuussa minulle toimi etenkin levyn alun järkäleet River Droite ja Hallucination Diaries. Tällä kuuntelukerralla ne eivät toimineet aivan yhtä hyvin, mutta lopun räjähtävä, lopussa aidosti pauhuava For Deliverance ja kaunis, jopa syvällinen shoegaze-eepos They neither Nor Spin toimivat edelleen täysillä. Levyn puolenvälin biisit, etenkin Dream of Fire ja Diamondback Whales ovat edelleenkin minun korviin hieman liian moniosaisia ja siten täyteen ahdettuja. Tunnelma niissäkin on kohdillaan, vaikka levyn energiataso niiden kohdalla laskeekin.

Levyltä puuttuu radiohitit, ehkäpä jopa festivaalikeikkojen tunnelmanräjäyttäjät, ja sen teematkin voivat jäädä hieman hämäriksi – levyn aloitus- ja päätösinstrumentaalit ovat esim. saaneet nimensä Raamatusta, tarkemmin samottuna Luukkaan evankeliumin kohdasta 12:27 joka menee suomeksi näin: "Katsokaa kukkia, kuinka ne nousevat maasta,: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää" – mutta postrockista ja shoegazesta tai jopa laajemmin indierockista pitäville levy voi hyvinkin toimia.Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.