#368 Shangri LaDylanin jalanjäljissä
Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: What Doesn't Kill You, Slumville Sunrise, Messed Up Kids
Löytyykö levyhyllystä: Ei


Levyn huumaavuus
7.0


Jake Buggista ollaan täyttä häkää leipomassa brittien uutta omaa Bob Dylania. Vasta 19-vuotias Bugg nousi viime vuotisella debyyttialbumillaan isoksikin puheenaiheeksi - Brokenin, Lightning Boltin, Two Fingersin ja Seen It Allin kaltaisia hittejä nakutellut Jake oli nuoreksi pojaksi harvinaisen hyvä sanaseppo. Shangri La on Jake Buggin toinen pitkäsoitto ja se ilmestyi aika nopeaa tahtia heti debyytin jälkeen - rautaa taotaan näköjään kun se on vielä kuumaa.

Pojanklopissa on munaa mutta ei vielä ainakaan ihan tarpeeksi. Sen todistaa kakkosalbumi aikalailla kokonaisuudessaan. Vaikka muutama biisi onkin varsin onnistunut, ainakaan toistaiseksi ei voida mistään uudesta Dylanista puhua. Jake Bugg on edelleen se folk-scenen uusi lapsitähti, ei juurikaan muuta. Mies on kuitenkin vasta 19-vuotias ja se pääsee jo tässä vaiheessa enemmän ihon sisään kuin esimerkiksi viisi kertaa isompi Mumford & Sons. Mitäköhän saamme kuulla viiden vuoden kuluttua?

Biisit eivät saa kananlihalle mutta niissä on potentiaalia. Mieleeni tulee ihan Arctic Monkeys debyytin aikoihin. Ilmiselvä hiomaton timantti. Slumville Sunrisessa on potkua ja Messed Up Kidsin lyriikat saavat erikoismaininnan humoristisuudellaan. Nuoren miehen elämää nuoren miehen näkökulmasta on kuitenkin aina hellyyttävää kuunnella. Minä tykkään.

Propsit ennen kaikkea retroilusta - debyytillä oli monta hyvää raitaa, onhan tässäkin muutama. Tästä miehestä kuulemme ihan varmasti vielä.Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.