#367 Stars Are Our Home

                                   Avaruusmatka 2013


Julkaisuvuosi:2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: (I Don't Mean To) Wonder, Got Your Love
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.

Levyn huumaavuus
                                                 8.6


Eilen kirjoitin kokeneen yhtyeen uusimmasta levystä, ja tänäänkin tarkastelen kokeneiden muusikoiden levyä, vaikka itse yhtye onkin uusi ja kyseessä on sen debyyttilevy. Yhtyeen nimi on Black Hearted Brother, ja se koostuu kolmesta hepusta: Slowdiven ja Mojave 3:n Neil Halsteadista, vaihtoehtoisempaa elektronista musiikkia jo 1990-luvun alusta tehneestä ja tuottaneesta Mark Van Hoenista ja minulle ennestään tuntemattomasta Nick Holtonista. Yhdessä kolmikko yhdistelee shoegazea, americanaa ja elektroniikkaa ja lopputulos kuulostaa melankoliselta Cut Copylta, joka on unohtanut lähes täysin ilon ja tanssittamisen. Eli häröltä ja hyvältä.

Slowdive oli hyvin omanlaisensa yhtye ja myös Mojave 3:n americana oli omaäänistä. Stars Are Our Homea kuunnellessa tulee kuitenkin hetkittäin mieleen myös muita yhtyeitä: This Is How It Feels on yhdistelmä Mercury Reviä ja Beach Boysia, My Baby Just Sailed Away taas on kotoista 22-Pistepirkkoa elektronisimmillaan, ja levy kokonaisuudessaan siis Cut Copya melankolisena. Mutta yhtymäkohdat muihin eivät estä lumoutumasta ja nauttimasta levystä.

SAOH on tunnelmiltaan herkkä, raukea ja kokeellinen. Siinä on kuitenkin ripaus enemmän menoa ja poppia kuin Slowdiven ja Mojave 3:n levyissä ja sen tanssittavammat biisit, Got Your Love ja MBJSA, ovat varsin mainioita ja saavat toivomaan, että seuraavalla kerralla BHB tekee ekstrovertin poplevyn. BHB onnistuu kuitenkin myös (I Don't Mean To) Wonderin shoegazerockissa ja I'm Backin popfiilistelyssä, siinä missä If I Was Here To Change Your Mindin hämyisämmässä menossa, joten kokonaisuus on ainakin kiinnostava ja monipuolinen. 

Videobiisejä levyllä on kaksi, toinen on levyn tanssittaja MBJSA ja toinen levyä hieman paremmin edustava TIHIF. Molemmat videot ovat sopivan häröjä.
Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to #367 Stars Are Our Home

  1. Näytebiisien perusteella vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta! Otanpas kuunteluun,

    VastaaPoista
  2. No huh huh. Arvasin tykkääväni jo kuvauksen perusteella (tai oikeastaan jo Neil Halsteadin perusteella). Kiitos tästä!

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.