#362 Good Together

                                         Fanille vaikea toinen levy?Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Scared, Just Kids
Löytyykö levyhyllystä: Soundcloud

Levyn huumaavuus
                                                 8.5
 
Chapel Club oli englantilainen bändi, joka ehti urallaan vaikeaan toiseen levyyn asti. Tosin levy ei välttämättä ollut vaikea heille, vaan kuuntelijoille jotka olivat luokitelleet yhtyeen postpunk/kitarapop-bändiksi ekan levyn perusteella. Good Togetherilla Chapel Club on indiepopyhtye, joka on korvannut kitarat elektronisilla saundeilla ja samaa Palaceen (2011) verrattuna on vain soittajat ja laulajan ääni. Tämä ei tietenkään toiminut yhtyeen faneille, mikä oli varmasti yksi syy siihen, että Chapel Club päätti lopettaa toimintansa viime kuussa. Harmi, sillä Good Together on mainio indiepoplevy täynnä vahvaa tunnelmaa ja toinen toistaan tarttuvampia biisejä.

Hehkutuksesta huolimatta levyllä on yksi heikkous, sisäänpäinkääntyneisyys. Monesti CC unohtaa, että kipaleet toimisivat ihan peruspopkappaleinakin, ja alkaa seikkailemaan äänimaailmoissa. Tämä kuuluu etenkin levyn ainoassa varsinaisessa tanssibiisissä, nimibiisissä jossa poposio hoidetaan pois alta vajaassa neljässä minuutissa, mutta biisiä jatketaan vielä 6 minuuttia loputtomalta tuntuvalla fiilistelyllä. Samaisessa biisissä tulee esiin myös hetkittäin hieman pakkomielteisiä sävyjä saavat tekstitkin. "You know I'll never let you go", ei ehkä ole lause, jonka haluaa ex-rakkaaltaan kuulla. Lapsuutta, aikuistumista ja rakkautta käsittelevät tekstit ovat kuitenkin pääosin yksi levyn vahvuuksista. Nokkelien tekstien takana oleva laulaja Lewis Bowman hoitaa tonttinsa myös laulun osalta hyvin, vaikka hänen äänensä sopi hieman paremmin ekan levyn menoon.

Jokainen biisi – jopa nimibiisi – on omalla tavallaan onnistunut, mutta Wordy erottuu joukosta tavanomaista kitkerämmällä tekstillään, Scared on yhtä aikaa tarttuva ja hypnoottinen, ja Just Kids taas on lempeänä rakkauslauluna hyvä päätös levylle. Videobiisi Shy taas on levyn popein kipale. Pistetään tähän kuitenkin typistetty versio nimibiisistä ja oheen vertailun vuoksi ekan levyn "hitti" All the Eastern Girls.Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.