#361 Free Your Mind

Australiassa on kesä ja se myös kuuluu


Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: We Are Explorers, Let Me Show Your Love, Footsteps
Löytyykö levyhyllystä: Spotify

Levyn huumaavuus
9.0

No niin, tässä se siten on: Cut Copyn - Free Your Mind, joka on ainakin ollut itselleni yksi odotetuimmista levyistä tänä vuonna. Levy vastaakin huutoon olemalla joka osa-alueeltaan parempi kuin 2 vuotta sitten julkaistu Zonoscope ja yltää samalla melkein mestarillisen In Ghost Coloursin tasolle.

Mikä tekee Free Your Mindista sitten hyvän levyn? Se tunnelma, tää fiilis ja ennenkaikkea että levyn kuunteleminen saa hymyilemään ja tanssittamaan. Musiikillisesti Free Your Mind on selkeästi tanssittavampi kuin hidastempoisemmin tamppaava aor mausteinen Zonoscope ja indie-rock henkisempi In Ghost Colours. Toisaalta esimerkiksi Dark Corners And Mountain Top voisi olla kuin suoraan In Ghost Coloursilta, joten vanhojen Cut Copy diggareiden luulisi olevan kotonaan tämän uudenkin levyn parissa.

Vaikka levyltä ei löydykään mitään Lights & Musicin tai Hearts On Firen tapaista hittiä on biisimateriaali siltikin tasaisen laadukasta. Levyn parhainta antia on, että se tansittavuudestaan huolimatta ei ala kyllästyttämään nopeasti vaan on selkeästi pitkäikäinen. Ainakin itse olen huomannut että levy ja yksittäiset biisit aukenevat pikkuhiljaa aina vaan enemmän ja enemmän.

Yleensä pystyn erottamaan yksittäisiä biisejä, mut nyt on pakko mainita etten vaan pysty tai yksinkertaisesti halua irrottaa mitään yksittäistä biisiä. Olen kuunnellut levyä selkeästi yhteläisenä kokonaisuutena, joka on  55 min pituudellaan sopivan mittainen. Jos nyt kumminkin joitakin biisejä on mainittava, niin jo ennakkomaistiaisena julkaistu Let Me Show You Love, sekä We Are Explorers ja Footsteps pistävät tanssijalan vipattamaan. 

Negatiivisia puolia on toki myös mainittava ja lähinnä ne liittyvät siihen, että levyn laatu laskee hieman Meet Me In The House Of Loven jälkeen ja loppupuolisko onkin selvästi alkua rauhallisempaa ja bändivoittoisempaa, toisaalta kääntöpuolena voidaan ajatella, että levy ei tämän takia tunnu liian täyteenahdetulta ja hengästyttävältä.

Free Our Mind nousee kumminkin itselleni selkeästi tämän vuoden top 10 levyjen joukkoon ja on sopivan piristävää näin synkkään marraskuuhun, vaikka musiikillisesti tämä sopisi enemmänkin kesään. No toisaalta onhan Cut Copyn kotimaassa Australiassa tällä hetkellä kesä. Harmittavasti bändi ohittaa Suomen tämän talven kiertueellaan vaikka keikkailee mm. Ruotsissa peräti kolmella eri paikkakunnalla - siitä jonkun verran miinusta itse bändille tai suomalaisille keikkabuukkaajille!
Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.