#353 New Constellation

                             Poppi paluu

 
Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: The Moment, Life is Beautiful, Enough
Löytyykö levyhyllystä: Bandcamp, Spotify, yms.
                                   
Levyn huumaavuus
7.1


Toad the Wet Sprocket on kalifornialainen bändi, joka koki menestystä 1990-luvun alkupuoliskolla esittämällä tunteikasta ja vakavaa poprockia hieman R.E.M.:n tyyliin. Itse tutustuin yhtyeeseen joskus aikoja sitten kirjastosta lainatun cd:n kautta ja yhtyeen nimi ja pari melodiaa jäi mieleen. Nyt yhtye on tehnyt ensimmäisen levynsä 16 vuoteen, New Constellationin, joka jatkaa samalla tyylillä, mutta ehkä hieman puhtoisimmin saundein ja mainstreamhenkisemmin.

TtWS – nimi on muuten Monty Pythonin sketsistä napattu – ei tainnut koskaan olla mikään kovin äänekäs yhtye, eikä melua löydy tältäkään levyltä. Sitä vastoin korostetumpaa kitarapopmeininkiä ja tarttuvia kertosäkeitä kyllä löytyy. Hetkittäin se toimii, mutta osassa kappaleista popelementit hieman ärsyttävätkin. Monet kappaleet tuntuvat jotenkin liian helpoilta ja pirteiltä, ne muutamat hitaammat ja herkemmätkin. Kuitenkin biisien teksteissä on hieman sitä vakavuuttakin, vaikka elämänmyönteisiä ovatkin, ja Glen Phillips on edelleen loistava laulaja, joten levyn tasavahvoja, hyvin toteutettuja kappaleita kuuntelee mielikseen.

New Constellationilla TtWS on radioystävällisempi ja helpommin lähestyttävä kuin aiemmin, mutta yhtye on silti yhtä lailla vakava, rehellinen ja tunteikas kuin ennenkin ja onnistuu hetkittäin hienosti, kuten Life is Beautifulilla, joka on kaunis poplaulu, niin, elämän kauneudesta. Särmikkyyttä olisi saanut olla hitusen enemmän, mutta onneksi sitä on edes hieman, vaikkakaan ei tarpeeksi, levyn päättävässä Enoughissa, joka on rauhallisesti käynnistyvä angstiballadi viulutaustoilla.

Videobiisiä levyllä ei vielä ole, joten muistellaan menneitä:


Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.