#352 Head up High

                                                 Tyylikästä fiiilistelyä 

 
Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Under The Ice, Make Believer, Finally Found You
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.


Levyn huumaavuus
                                                  7.1
 
Morcheeba on yhtye, joka voi merkitä jotain 1990-luvun lopulla tummasävyisestä elektronisesta fiilistelystä pitäneelle. Minä en kuulu tähän joukkoon, joten Morcheeba on ollut tuttu lähinnä vain nimenä. Morcheeban laulaja Skye Edwards on hieman tutumpi; hänen debyyttilevynsä Mind How You Go on tullut kuunneltua muutaman kerran, vaikka melko vakavaa tunnelmointia onkin. Edwardsilla on yhä sooloura – viimeisimmän levynsä Back To Nown hän julkaisi etunimellään viime vuonna – mutta nykyään hän on taas myös Morcheeban riveissä ja laulaa siis Head Up Highlla veljeskaksikko Paul ja Ross Godfreyn vastatessa muusta. Head Up Highlla kuullaan Edwardsin lisäksi myös vierailijoita: kolmella kappaleella (Call It Love, I'll Fall Apart, Finally Found You) laulaa minulle ennestään tuntemattoman White Denimin James Petralli ja neljällä kappaleella vierailee räppäreitä, joista tutuin on varmaankin Face of Dangerillä räppäävä Jurassic 5:n Chali 2na ja kiinnostavin Hypnotisedilla portugaliksi räppäävä brasilialainen Anna Tijoux. Räpit ovat tosin vain lyhyitä vierailuja lukuunottamatta To Betä, jossa Rizzle Kicksin kaksikkoa kuullaan koko kappaleen ajan.

Head Up High on tummasävyinen ja tyylikäs yhdistelmä soulia, hip hoppia, rappia, bluesia, poppia ja elektronisia saundeja. Levyn puoleenväliin saakka meno on vallan mainiota. Levyn loppupuolelle on valitettavasti päätynyt hieman tylsempiä biisejä, joissa meno on hieman väkinäistä. Popimmat To Be ja Hypnotized eivät täysin nappaa, vaikka yritystä onkin ja To the Gravessa ja Do You Goodissa Edwardsin laulu ei saa kunnolla tukea taustoista. Vasta levyn päättävä tunnelmallinen duetto Finally Found You on paluu alkupuolen vahvaan menoon myös Godfreyn veljeksiltä.

Levyn alku on kuitenkin varsin laadukas ja innostava ja etenkin biisit 4-6 ovat maininnan arvoisia. Under The Ice on mainio tunnelmointi, jota Edwards kantaa laulullaan, I'll Fall Apart on yksinkertainen, mutta sopivan herkkä John Legend -tyylinen duetto kahdessa muussakin kappaleessaan onnistuvan Petrallin kanssa, ja Make Believer on levyn onnistunein "nopeampi" kipale, joka innostaa dubsävyillään ja hienolla kitaroinnilla.

Morcheeba onnistuu Head Up Highlla osittain, etenkin silloin kun tunnelmaa luo Edwardsin laulun lisäksi myös jokin muu elementti ja silloin, kun he eivät yritä saada aikaan menevää pophittiä. Eli jos fiilistely kiinnostaa niin levyllä on hetkiä. Niistä ensimmäinen on levyn avaava Gimme Your Love: 

 

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.