#290 Go Sailor

Edes purjehdus ei ole turhaa

Julkaisuvuosi: 1996
Ensikosketus: 2011
Helmeilevimmät biisit: The Boy Who Sailed around the World, Ray of Sunshine, Together Forever in Love
Löytyykö levyhyllystä: Ei, mutta ostaisin mielelläni.

Levyn huumaavuus
9,0Go Sailor oli yksi Rose Melbergin (Tiger Trap, The Softies) monista bändeistä, mutta mikään turha projekti se ei ole. Go Sailorin ainoa kokopitkä on nimittäin yksi 90-luvun parhaista twee pop/ indiepop-albumeista, jonka vaikutusta myöhempiin indiepoppareihin, kuten Veronica Fallsiin, on vaikea olla huomaamatta, vaikka Go Sailor viihtyykin enemmän purjeveneessä kuin hautausmaalla.

Go Sailor ei sinänsä tee mitään erikoista: 14 biisiä, 32 minuuttia, muutama sointu, nopea tempo, sokerinen laulu, energiaa ja intoa. Sanoitukset kertovat pojista, tytöistä, sydänsuruista ja purjehduksesta – eikä edes purjehdus ole turhaa! Go Sailor ei pääse pöyhkeilemään omaperäisyydellään, mutta liekö omaperäisyydellä niin väliä, kun biisimateriaali on hillittömän hienoa.

Go Sailoria olisi luultavasti mahdollista kritisoida siitä, ettei levyllä juuri ole musiikillista vaihtelua ja jäkäjäkä, mutta ainakaan tämä kirjoittaja ei kykene kriittisyyteen, kun levyä kuunnellessa sydän nauraa, aurinko paistaa ulos korvista ja suussa maistuu tuoreet kirsikat.

Olen muuten sitä mieltä, että 1996 on tähän mennessä paras musiikkivuosi.Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.