#286 Free the Universe

Majuri Laaserilla on paardit

 
Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Jet Blue Jet, Get Free, Jessica, Mash Up The Dance
Löytyykö levyhyllystä: Nope

Levyn huumaavuus
6.0

Megatuottajat Diplo ja Switch löivät muutama vuosi sitten viisaat päänsä yhteen, mistä syntyi tanssilattioiden sankarihahmo Major Lazer. Kaikkia mahdollisia jamaikalaisia musiikkityylejä nykytanssityyleihin yhdistänyt retkue ihastutti bilemeiningillään niin indie- kuin mainstream-yleisötkin.

Kaksi vuotta sitten Switch lähti veks ja vaihdossa tulivat Jillionaire ja Walshy Fire. Ei siinä, että tuottajien vaihdos missään kuuluisi, mutta ajattelinpa mainita, että muutoksia on ollut.

Toinen levy Free The Universe ei nimittäin kovin paljoa musiikillisesti eroa debyyttilevy Guns Don't Kill People, Lazers Do:sta. Jamaika kuuluu edelleen ja sitä paritetaan trendisoundeihin, kuten dubstepiin ja houseen. Välillä tulokset ovat toimivia ja kekseliäitä, kuten pikkuhitti Get Freellä ja megahitti Watch Out For This (Bumaye):llä. Sitten on Keep Coolin kaltaisia tyhjänpäiväisiä ja tylsiä pop-kappaleita, jotka pitäisi myydä tusinapoppareille.

Albumimitassa Major Lazerin ongelma onkin epätasaisuus ja epäselkoisuus. Tyylillisesti levyllä ei ole kahta samankaltaista kappaletta, mikä 16 biisin mitassa luo äärimmäisen skitsofreenisen tunnelman. 16 biisiin kun mahtuu laadullisestikin hyvin vaihtelevaa tavaraa, joten ei levyä kovin onnistuneeksi voi sanoa.

Mutta toisaalta kukapa bilemusiikkia albumimitassa kuuntelee. Major Lazerillä riittää hittejä ja tanssilattiat sekaisin laittavia biisejä sen verran, että ihmiset saadaan sekoamaan toden teolla. Albumiformaatti on edelleen se, mikä myy ja saa huomiota, mutta ehkä tulevaisuus tuo eteen sen tilanteen, että sinkut vetävät paremmin. Silloin Major Lazeria ei tarvitse parjata. Silloin voi julkaista pelkkää priimaa tasaisin väliajoin ja saada skeptikot heiluttamaan persettään holtittomasti.

Sitä aion tehdä huomenna, kun Major Lazer saapuu soittamaan loppuunmyydylle Kaapelitehtaalle. Odotan vuoden kovimpia bileitä. Vähempi ei kelpaa.

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.