#287 Ei voi palata eiliseen

Urku auki

Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Harmaampaa kuin eilen, 03:00, Vain pieni hetki, I.L.U.
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
7,9


Kun bändin nimi on Maakuntaradio, mielikuvat johtavat tanssilavoille ja maatiloille, huoltoasemille ja työvoimatoimistoon, lamaan ja alueuutisiin. Ei voi palata eiliseen -albumi ei kuitenkaan sisällä lapinradioiskelmää, vaan suomirockin ja punkin maustamaa ”uutta aaltoa”. Maakuntaradio kuulostaa suunnilleen siltä, miltä Karkkiautomaatti olisi kuulostanut, jos se olisi perustettu 80-luvun Porissa.

Ei voi palata eiliseen on tyylilajilleen uskollinen ainakin kahdella tavalla. Sanoitukset ovat kömpelöitä ja ylitsevuotavan romanttisia, mutta ne tuntuvat vilpittömiltä (vaikka ovatkin epäilemättä pilke silmäkulmassa kirjoitettuja). Toisaalta urut vinkuvat koko levyn ajan isommin kuin yhdelläkään äänilevyllä 30 vuoteen, mikä aluksi häiritsi, mutta nyt ilahduttaa härskiydellään.

Ei voi palata eiliseen sisältää neljä loistavaa, viisi hyvää ja vain yhden melko sietämättömän biisin. Hyvää yötä -päätös nimittäin potkaisee romantiikan ja paatoksen niin roimasti yli yläriman, että pahaa tekee, mutta muutoin tekee mieli laulaa mukana, rummuttaa ilmaa ja juoda kaljaa, mikä on varma merkki hyvästä levystä.

Maakuntaradio tarjoaa yksinkertaisia, ripeitä, hymyilyttäviä ja surullisiakin lauluja, jotka haluaisin kuulla mahdollisimman pian myös livenä.Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.