#274 One Kiss Ends It All

Kylmästä lämpimhään
Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmä biisit: Invisible Friend, Break In, Sunglasses
Löytyykö levyhyllystä: Joo

Levyn huumaavuus:
8,5Blogimme tauon aikana moni suurimmista suosikeistani (Yo La Tengo, My Bloody Valentine, The National, Tullycraft ja Saturday Looks Good to Me) julkaisi uuden, erinomaisen levyn. Jokainen levyistä olisi blogikirjoituksen arvoinen, mutta tänään keskityn viimeksi mainittuun, sillä Saturday Looks Good to Me:n One Kiss Ends It All on harmikseni jäänyt liki kokonaan huomiotta suomalaisessa mediassa.

Saturday Looks Good to Me pelaa tutuilla vaikutteilla: reilu annos kuuskytlukupoppia, iso töräys tyttöbändisoundia ja hyppysellinen villasukkasipsuttelua. Aiempiin SLGTM-levyihin verrattuna One Kiss Ends It All on kuitenkin melankolisempi, eteerisempi ja kaikuisampi. One Kiss Ends It All lisää bändin soundiin myös annoksen elektronista hälyä ja huminaa. 

One Kiss Ends It All ei lämmitä sydäntä yhtä välittömästi ja auliisti kuin kymmenen vuoden takainen All Your Summer Songs, mutta se avautuu vähitellen ja paljastaa sekä lämpönsä että loistonsa hiljalleen. Paikoitellen kylmän ja etäisen ulkokuoren alla piilee ihanaa popmusiikkia. One Kiss Ends It All ei myöskään ole samalla tavalla riemastuttava kokoelma hittejä kuin yhdeksän vuoden takainen Every Night -klassikko, koska pirteimmilläänkin, kuten kesäisellä Sunglasses-singlellä, sanoituksista huokuu suru: ” I can see the end from here and I know that it won’t be long/ I think it’s like the sun coming up/ and I feel like I can’t be wrong/ in bed with my sunglasses on”. 

Edellisestä SLGTM-levystä on noin kuusi vuotta, ja minä luulin yhtyeen jo hajonneen. Miten mahtavaa onkaan olla väärässä!

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.