#266 I'm not Afraid of You and I Will Beat Your Ass

Indieveteraanit vetreinä


Julkaisuvuosi: 2006
Ensikosketus: 2006
Helmeilevimmät biisit: Black Flowers, I Should Have Known Better, The Story of Yo La Tango
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
9,3


Aluksi muutama fakta: 1) Yo La Tengo on liki 30-vuotias yhtye Hobokenista, New Jerseystä. 2) Äskettäin ilmestynyt Fade on erinomainen levy. Kirjoitan siitä oman merkinnän, kunhan olen kuunnellut enemmän ja paremmin. 3) Yo La Tengo on maailman paras rockbändi. 4) Uuden levyn kunniaksi on suotavaa kirjoittaa myös jostakin aiemmasta Yo La Tengo -pitkäsoitosta.

Noin seitsemän vuoden takainen I’m not Afraid of You and I Will Beat Your Ass ei ehkä ole Yo La Tengon paras levy (paras on I Can Hear the Heart Beating as One tai Painful), mutta silti se on levy, josta Yo La Tengo –ummikon kannattanee tutustuminen aloittaa, sillä yli 70 minuutin mittainen albumi esittelee yhtyeen kaikki eri puolet: mukana on säröistä poppailua, ambienthuhuilua, krautjumitusta, The Kinks -henkistä barokkipoppia, melua ja helkkyviä kaunokkeja.

Kun albumilla on mittaa reilut 70 minuuttia, on selvää, ettei turhia rönsyjä ole juuri karsittu. Mielestäni tämä on kuitenkin iso osa levyn viehätystä, sillä I’m not Afraid of You and I Will Beat Your Ass on kuin kirjahylly, jonka ääripäihin on laitettu jykevät merkkiteokset (tässä tapauksessa yli 10 minuuttia kestävät Pass the Hatchet, I Think I’m Goodkind ja The Story of Yo La Tango), joiden välissä runot, novellit, sarjakuvat, pilapiirrokset, valokuvat, matkamuistot ja posliinieläimet pysyvät järjestyksessä ja lattialle putoamatta.

I’m not Afraid of You:n tähtihetkiä ovat Sugarcuben ja Double Daren jalanjäljissä kaahaava I Should Have Known Better, valtavaksi kitaramyrskyksi kasvava The Story of Yo La Tango ja pasuunan koristelema Black Flowers, joka on Stockholm Syndromen jälkeen bändin uran hienoin ja kaunein hetki.

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

4 Responses to #266 I'm not Afraid of You and I Will Beat Your Ass

 1. Kai te palaatte vielä tauolta? Sun levyjutut on ihan parhaita! Toivon lisää näitä.

  Yo La Tengoon liittyen pakko kysyä, että oothan nähnyt The Parking Lot Movie -dokkarin. Se on niin loistava! Pitäis kattoo uudestaan taas joskus.

  VastaaPoista
 2. Pahoittelen, että tämä kommentti on mennyt ohi, kun en ole aikoihin käynyt blogiamme selaamassa. En ole nähnyt Parking Lot Movieta, mutta jos se liittyy Yo La Tengoon, niin kiinnostaa kovasti. :) Kovasti kiinnostaa myös marraskuun keikka, johon olen liput jo hommannut.

  Kaikille Yo La Tengon ystäville suosittelen Big Day Coming: Yo La Tengo and the Rise of Indie Rock -kirjaa.

  Ai niin, Levy päivässä palannee tauolta piakkoin

  VastaaPoista
 3. Kiva, jos palaatte!

  Parking Lot Movie ei ihan varsinaisesti liity Yo La Tengoon, mut sit kuitenkin liittyy. Huomaat kyllä. :)

  Kiitos suosituksesta! Mulla riittää onneks vielä Yo La Tengon musassakin tutustuttavaa, koska en kuunnellut läheskään kaikkia levyjäkään vielä. Mut hiljaa hyvä tulee.

  VastaaPoista
 4. "Lainasin" Parking Lot Movien internetistä. En vain ole vielä ehtinyt katsomaan.

  VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.