Laurin parhaat - 2012 edition

Listailu jatkuu armottomalla tahdilla ja tällä kertaa tuli minun vuoroni listailla vuoden parhaimmisto. Itsehän vastustin ajankohtaa, koska parit aika kovan luokan julkaisut, kuten Big Boi ja Asa, näkivät päivänvalon muutamia päiviä sitten. Vastustan ajatusta, että levyvuosi pitää pistää pakettiin aikana, jolloin julkaisutahti on vielä aktiivinen. Eipä tuo nyt haittaa, näillä mennään.

Valitin heikkoa levyvuotta jo viime vuonna, eikä tämä vuosi hirvittävästi valoa tuonut. Toki hyviä levyjä tuli paljon, mutta bändit ja artistit, jotka loivat genressään jotain ennenkuulematonta loistivat poissaolollaan. Nykyinen shoegaze-trendi ei kamalasti myöskään lämmitä.

Silti sain kymmenen levyn listan täyteen varsin helposti. Toisin kuin kollegani, en lähde arvottamaan näitä levyjä, koska eiväthän levyt kilpaile keskenään toisiaan vastaan, eikä hengeltään ja genreltään erilaisia levyjä edes kannata laittaa samalle viivalle kilpailemaan. Tämä toki kamppailee arvosana-ajattelua vastaan, mutta en lähde siitä nyt paasaamaan. Arvostetaan sen sijaan hyvää musiikkia. Ja koska levyt eivät ole parhausjärjestyksessä, niin nostan esiin kolme levyä, joita ei täällä ole vielä arvosteltu.

The Megaphone State - VLA Kings

Suomalainen englanninkielinen räppi nosti itsensä esiin oikein toden teolla pitkän tauon jälkeen. Ekow ja SimonSounds loihtivat ilmoille levyn, jossa räpit ja biitit ovat aivan yhtä sulavia ja lämpimiä. Kun sitä kansainvälisyyttä toitotetaan suomalaisten bändien kanssa nyt jälleen, niin tätä levyä kuunnellessa ei ihan äkkiä uskoisi kavereiden tulevan Viljakkalasta.
Robert Glasper Experiment - Black Radio

Jazzia ja hiphopia ei ole varmasti näin kauniisti naitettu yhteen ikinä. Pianisti Glasperin luotsaama yhtye soittaa upeasti, eikä lukuisat vierailijat hommaa huononna. Löi ällikällä ensikuuntelulla ja jaksaa ihastuttaa edelleen.


Ruger Hauer - Erectus

Kevään tulon huomaa parhaiten siitä, miten pillerit vaan vaihtaa värii.

Se syveni entisestään tänä syksynä. Kokeileva, synkkä ja ajoittain kryptinen levy palkitsee kuulijansa, vaikka alkuun tuntuukin siltä, ettei levystä saa mitään otetta.


Ja tässä on loput vuoden parhaimmistosta:

Bobby Womack - The Bravest Man In The Universe
 Delay Trees - Doze
Frank Ocean - Channel Orange
Kendrick Lamar - Good Kid, m.a.a.d city
Kindness - World, You Need A Change Of Mind
Pää Kii
The XX - Coexist

Ennen kuin mennään vuoden parhaimpiin biiseihin, niin haluan tehdä yhden jutun. Haluan nimittäin esitellä teille kymmenen levyä, jotka voisivat paremmalla kuuntelulla olla vuoden parhaimpia levyjä. Osaan näistä olen tutustunut vasta hiljattain, mutta osa on julkaistu jo aiemmin, mutta ovat jääneet levytulvan alle. Suosittelenkin siis näitä levyjä täydellä sydämellä, vaikka ne eivät listalle päässeetkään.

Cody ChesnuTT - Landing On A Hundred
Jake Bugg
Jukka Ässä - Mitäs tässä
Laurel Halo - Quarantine
Nopat - Kadun tuolla puolen
Sharon Van Etten - Tramp
Stepa & Are - ...Ja naksuvat luupit
Tiiu Helinä - Veli
The Twilight Sad - No One Can Ever Know
 Yeasayer - Fragrant World

Koska vuoden parhaat biisit ovat yleensä vuoden parhailla levyillä, niin tätä voi varmaan pitää epävirallisena "bubbling under" -listana. On nää stygetki kyl kovii!

Burial - LonerCats On Fire - A Different LightGracias x JTT - BarsDiplo - Express Yourself
Karri Koira - Kaikki tai ei mitään
Loost Koos - Lähe mun kaa bleidaa
Pertti Kurikan Nimipäivät - Pertin luo kylään
Reino & The Rhinos - Kuulut mun unelmiin
Teeth - Percolator Meme
Twin Shadow - Five Seconds

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

6 Responses to Laurin parhaat - 2012 edition

 1. Noniiii, meillä on sentäs 2 samaa levyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetki meni miettiessä, mitkä ne on. Nyt taidankin jo tietää.

   Poista
 2. Toi Ruger Hauer on huikee, tulee varmasti mun listaan myös ja pari muuta kotimaista myös.

  VastaaPoista
 3. Minulla ei näköjään ollut listallani yhtään samaa levyä kuin Juholla ja Laurilla.

  VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.