#235 Restraint

Post Punk Beach Party

Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Behind Your Eyes, Ocean Ghost, Too Busy to Love Me
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
8,3


“Orca Team is a 1960s Post Punk Beach Party” väittää bändi itse, enkä minä ole halukas väittämään vastaan. 1950- ja 1960-lukujen tunnelmien ja surffikitaroiden maustama nössöpop tuo mieleen The Raveonettesin ja Veronica Fallsin, joskin Orca Team on vähemmän synkkä ja enemmän twee. Muista aikalaisista löydän yhtymäkohtia myös Girls Namesiin ja The Drumsiin, vaikka Orca Teamin biisimateriaali on kumpaakin edellämainittua parempaa.

Orca Team kumartaa ja niiaa menneisyyteen niin tyylikkäästi, että vain hitusen liioittelemalla perinteiseen musiikkijorinaan (kts. ylempi kappale) saa uusia sävyjä, esimerkiksi näin: paikoitellen Orca Team kuulostaa Mattias Björkasin johtamalta Yölinnulta tai Young Marble Giantsilta koveroimassa Agentsia!

Ajaudun jutuissani toistamaan itseäni jatkuvasti ja seuraavaa päättelyketjuakin olen käyttänyt rikollisen monessa kirjoituksessa, mutta sanotaan nyt vielä kerran: Restraint on täynnä ihania taustalauluja, maukkaita kitarakuvioita ja tarttuvia kättentaputuksia, se on siis hyvä poplevy. Restraintia kuunnellessa jalka napsuttaa tahtia ja suupielet vääntyvät jatkuvasti hymyyn, vaikka sanoitukset eivät vaikutakaan olevan pelkkää auringonpaistetta. 

Olen kuunnellut Restraintia vasta vajaan viikon. Tässä vaiheessa suosikkibiisi vaihtuu jokaisella kerralla, mikä yleensä on hyvä merkki. Kuitenkin vasta aika paljastaa, onko levy hetken hurahdus vai kestävämpi tuttavuus.

Restraintia ei ole Spotifyssa, mutta Bandcampissa sentään on. Samalta sivulta löytää myös linkin levy-yhtiön sivuille, josta levyn voi tilata puoli-ilmaiseksi (plus postikulut).

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.