#231 Total Life ForeverMatka meren syvyyksiinLevyn huumaavuus
8.5

Julkaisuvuosi: 2010
Ensikosketus: 2010
Helmeilevimmät biisit: Total Life Forever, Spanish Sahara, Miami
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Foals oli kova sana mulle kesällä 2010. Eikä ihme: Oxfordista kotoisin oleva viiden miehen orkesteri tiesi kesältä maistuvan kesälevyn reseptin, se valmisti siitä Total Life Foreverin ja loppu onkin historiaa.


Foalsin tyyppisiä yhtyeitä on nykyään paljon - Bombay Bicycle Clubin, Klaxonsin, Friendly Firesin ja The Maccabeesin kaltaisten bändien joukosta Foals on onnistunut löytämään sen oman "duuninsa" mielestäni kaikista parhaiten. Ensimmäinen Foals-julkaisu (Antidotes) oli perus dance-punkia aikalailla minkäänlaista konkreettista päämäärää. Total Life Forever on ihan eri maata: se on kunnianhimoinen tuotos, joka sukeltaa syvälle mereen, poimii sieltä näyttävimmät vedenalaiset kasvit ja palaa ylpeänä maanpinnalle takaisin.

Soundimaailma ihastuttaa. Total Life Foreverista huokuu kokeilunhalu, atmosfäärinen seikkailu ja biittien runsaus. Vaikka jokseenkin voisi kuvitella, että Radioheadin kaltaiset yhtyeet tekevät tämän saman paljon paremmin, niin kyllä vimmaisen Foalsin takomisessa jotain todella hellyyttävää on. 

Albumin kappalemateriaalista sen verran, että ensimmäiset biisit tempaavat aivan mielettömällä töminällä mukaansa. Esimerkiksi loistava Miami ei vieläkään jaksa kyllästyttää, ottaen huomioon että biisi on ollut mun soittoäänenä puhelimessa jo pari vuotta. Mukaan mahtuu kylläkin myös muutama aika mitäänsanomaton ralli. Kolme viimeistä raitaa jäävät multa oikeastaan aina kuuntelematta. Joku ois voinu pätkässä ehkä pelin poikki jo itseään toistavan After Glowin jälkeen. Lyriikoihin haluaisin myös ensi vuonna ilmestyvän Holy Firen tiimoilta pienoista syvyyttä lisää.

Total Life Forever on hieno levy ja Spanish Sahara on kaikessa paissutteluissaan iha mieletön biisi - kappale alkaa kuin mikä tahansa balladi mutta lopussa tapahtuu jotain mitä kukaan ei olisi koskaan osannut odottaa. Kuuntelehan biisi tuosta alhaalta.Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.