#226 Bad BrainsHillitöntä HC-kaahausta ja Reggae-jammailua kasarin alkupuoliskolta

Levyn huumaavuus
8.0

Julkaisuvuosi: 1982
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Pay to Cum, Right Brigade, Banned in D.C.
Löytyykö levyhyllystä: Ei

Kasariviikko jatkuu. Vuonna 1982 debyyttialbuminsa julkaisi legendaarinen yhtye Bad Brains, jota pidetään yleisesti ottaen hardcore-punkin suurimpana esi-isänä. Bändin debyytti on monissa piireissä leimattu kaikkien aikojen kovimmaksi hardcore-punk levyksi. Yhtyeen jäsenet ovat kaikki uskonnoltaan rastafareja. Debyytissä fuusioituukin uskonnolle ominainen reggae-musiikki nopeatempoisen punkin kanssa - tavalla, jota kukaan ei ollut aiemmin koskaan kuullut.

Bad Brainsin musiikissa on tunnetta, raivoa ja vaarallisuutta. Levyn ykkössinkku, Pay to Cum kiteyttää kaiken sen, mistä Bad Brainsissa on oikein kysymys: vain yhden ja puolen minuutin pituinen, hurjalla temmolla jyräävä Pay to Cum saa sanattomaksi. Ja se raikaa kuin oma hc-punk-suosikkini (Black Flag) parhaina päivinään. Mukana on myös toki hitaampaa reggae-kamaa, josta parhaat hetket tarjoaa loppupäästä löytyvä I Luv I Jah - miksi mulle tulee mieleen tästä kappaleesta vahvasti Mike Patton?

Levyn nopeatempoiset biisit ihastuttaa, hitaammat kappaleet ei suinkaan vihastuta, mutta ne ei vaan saa viisaria aivan tarpeeksi värähtämään. Voi johtua hyvinkin siitä, että reggae-musiikki ei ole vaan se meikäläisen juttu. Joillain levyllä minua on pakannut suuresti ärsyttämään liian suuri tyylivaihtelu biisien välillä, tämän levyn kohdalla kuitenkaan yllätys ei.

Meikä antaa pahoille aivoille kasin. Yhteenvetona todella hyvä paketti railakasta hardcore-punkia ja reggaeta. Bad Brains toimii edelleen aktiivisena ja uusin albumi saa päivänvalonsa ensi kuussa. Pistähän tästä sen kunniaksi klassikkoa kuunteluun!
Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to #226 Bad Brains

  1. Okei, oon ihan happy etten saanut tätä levyä. HC-punk ja reggae, SO NOT MY THING. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta Bad Brains onkin paras HC- ja reggae-bändi!

      Poista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.