Viikonlopun suosikkisoittari #10

Viikonlopun suosikkisoittarissa on tällä kertaa melkoista juhlan tuntua. Tämä on kymmenes soittolista, jonka alkuperäinen juhlistustarkoitus oli ensi viikolla starttaava räppiviikko. Sillä viikolla nähdään myös blogimme 200. arvostelu. Huhhuh.

Soittolistan teemana on Suomi-rap. Genre on tällä hetkellä elinvoimaisempi kuin ehkä koskaan ja siksi listallekin tuli lähes vahingossa tänä vuonna julkaistuja raitoja puolet. Sentään alkupuolella on vähän vanhaakin koulukuntaa.

1. Fintelligens - Renesanssi
Oli aika, kun Fintelligens teki lyriikoita, joissa ei joko kiusata mammoja klubeilla tai muistella menneitä. Renesanssi on liki profeetallinen ennustus siitä, mitä 12 vuotta sitten tuli tapahtuvan.

2. Ceebrolistics - Hyviä juttuja
Hyviä juttuja on yksi kesäisimmistä kappaleista, mitä tiedän. Näin syksyllä tuntuukin vähän irvokkaalta kuunnella hellefiilistelyä. Jospa sitä sitten lämmittäisi itseään edes muistoilla hellekesistä.

3. Giant Robot - Dancehall Dominator
Giant Robot on yhtye, joka on tehnyt paljon hyviä juttuja ja paljon todella sekavaa matskua. Dancehall Dominator on kovimmasta päästä ja jaksaa sykähdyttää, vaikka biisin ensikuuntelusta on yli kymmenen vuotta.

4. Ruudolf feat. Karri Koira - Äijilleki sanon
Ruudolfia vilpittömämpää räppääjää ei maailmasta löydy. Siis silloin kun mies ei räppää olevansa Asfalttisoturi ja ties mitä. Äijilleki sanon on mainio biisi rakkaudesta ja se riittää.

5. Teflon Brothers - Käsittele varovasti
Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin trio on aina ollut huumorissaan kiero ja osoitteleva. Niin tälläkin kappaleella. Taustakin on bossanova-sampleillaan ihan puhdasta neroutta.

6. Loost Koos - Lähe mun kaa bleidaa
Loost Koosin kaksi edellistä levyä oli yllättävän raikasta bileräppiä. Tuoreimmalla Pienempi kuin kolmella yhtye aikuistui ja räppäsi mm. ihmissuhteista. Tällä kappaleella räpätään alkuvaiheista.

7. Kemmuru - Lainsuojaton
Aksim on jumala. Kemmurut ovat jumalia.

8. Don Johnson Big Band - Living The Life
DJBB:n touhut ovat menneet aina vuoristoratamaisesti. Living The Life on sitä huipputasoa, mitä bändin levyjen ensisinkut ovat tunnetusti olleet. Uuteen levyynkään ei enää muuten ole kuin pari viikkoa!

9. HKI Crates a.k.a. Janne K, Brandon & Tuomo - Kotipihan kuuluisuus
HKI Crates on yhtä kuin yhdeksän Suomen kovinta hip hop -tuottajaa. Jätkien levyltä poimittu Kotipihan kuuluisuus on yksi letkeimmistä ja rennoimmista stygeistä, mihin olen vähään aikaan törmännyt. Janne K:n tuotanto on smoothia ja Brandonin ja Tuomon räpit sopivat biisiin kuin kerma leivokseen.

10. The Megaphone State feat. Gracias, Noah Kin & Linda Ilves - Beautiful Day
Sunnuntaiselle soittolistalle sopiva päätös. The Megaphone Staten hype-epäreiluudesta voisin turista pidempäänkin, mutta sanonpa vain, että kaksikon levy on kovinta räppiä, mitä Suomessa tehdään tällä hetkellä. Vaikka Gracias ja Noah Kin kelpo verset vetävät, niin kuunnelkaapa Ekowin stailia: puhdasta, sulavaa, kitkatonta ja lyyrisesti tiukkaa. Rakastan!

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.