#197 HKI Crates

Soppa, jossa makuja riittää


Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Kyllä sä tiedät sen, Diggaa, Kotipihan kuuluisuus
Löytyykö levyhyllystä: Ei

Levyn huumaavuus:
7.0


HKI Crates on yhdeksän suomalaisen hip hop -tuottajan koalitio. Aksimin, Clymaxin, Flamin, Jake The Breakin, Janne K:n, Staffron, Super Jannen, Väiskin ja X23:n hirmukollektiivi aloitti sillä idealla, että miesten taidot pääsisivät ulkomaiden ihmeiden käytettäväksi. Siinä sivussa syntyi levy.

Tuottajalevyt ovat aina vähemmän kuin osiensa summa. HKI Cratesin jannut onneksi tietävät tämän, eivätkä edes yritä tehdä sulavaa kokonaisuutta. Onneksi yksittäiset kappaleet eivät ole heppujen kovalevyjen syvimmistä arkistoista, vaan jokainen on saanut levylle tuotua parhaita puolia esiinsä. Varsinkin Jake The Breakin "Kyllä sä tiedät sen", Väiskin "Diggaa" ja Janne K:n "Kotipihan kuuluisuus" toimivat erinomaisesti biittiensä puolesta. Muutenkaan mitään alisuorituksia ei kuulla, jos nyt ei itsensä ylittämisiäkään.

Räppipuolella taas mennään melko perinteisiä latuja. On fiilistelyä, on itsekehua, on politiikkaa, on ihmissuhteita ja niin edespäin. Parhaiten joukosta nousee esiin Nilkittäjissä sylkevät Haamu, Rekami ja Are, jotka esittävät levyn painavimmat kannanotot. Heti perään nousee Solonen ja Kosola, joiden spessujopoilut rullaavat smoothimmin kuin itse Spessujopo.

HKI Crates on levyllinen perusvarmaa suomiräpäytystä. Sillä on tarpeeksi huippuja ja tasalaatuisuutta ollakseen hyvä, eikä sille ole paskaakaan eksynyt, mitä nyt Super Jannen En sua nää saattaa jakaa mielipiteitä. Tuottajalevyksi oikein kelpoa kamaa.

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.